Verstappen: Nem a Red Bull a favorit

Bár biztatóan alakult az előszezoni tesztprogram eddig eltelt része a Red Bull számára, Max Verstappen szerint nem ők várhatják favoritként a 2021-es bajnokságot.

Az energiaital-gyárosok tavaly győzelemmel zárták az évet Abu Dhabiban, Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója pedig nemrég úgy fogalmazott, idén egy szintre kerülhetnek a Mercedesszel, és reményeik szerint a világbajnoki címért harcolhatnak.

Tény, a Red Bull számára eddig biztatóan alakultak a tesztek: Verstappen az élen zárta a pénteki napot, ráadásul sok időt tölthetett a pályán, vasárnap pedig egyelőre Sergio Perez diktálta a tempót. Eközben riválisuk, a Mercedes problémákkal szembesült az első két napon.

Hirdetés
 

Verstappen viszont azt mondja, nagyon korai még arról beszélni, hogy hogyan állnak ellenfeleikhez képest. 

„Még korai ezt megmondani, én csak az első napon ültem autóba. Egyszerűen csak egy nagyon pozitív napot zártunk, mert sok kört megtettünk, és ez nem így volt a múltban” – mondta a holland.

„Végsősoron ezek csak tesztek. A Mercedes sem olyan sokszor végzett az élen a teszteken az elmúlt néhány évben, szóval tényleg nem sokat mondanak ezek a napok el a nyers teljesítményről.”

„Számunkra az egész arról szól, hogy sok adatot gyűjtsünk.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull favoritként várhatja-e a szezonnyitót, Verstappen így felelt: „Nem hiszem, hogy mi vagyunk a favoritok.”

„Ha a Mercedes ennyi bajnokságot nyert egyhuzamban, szerintem ugyanaz a helyzet, mint azt megelőzően, hogy idejöttünk tesztelni.”

Bár a nyitónap nagyon biztatóan alakult a holland szerint, Verstappen azt mondja, még korai megmondani, hogy képesek lesznek-e jobb formában kezdte a bajnokságot, mint az előző években.

„Ezt még korai megmondani, senki sem mutatott még semmit. Egyszerűen csak örülök, hogy ilyen sok kört meg tudtam tenni, mert ez a legfontosabb.”

„A mérnökök, illetve mindenki a gyárban sok adatot szeretne, és aztán majd az első versenyhétvége időmérőjének utolsó szakaszában kiderül, hol is állunk.”

Verstappen vasárnap délután újra autóba ül, ő zárja majd a Red Bull bahreini tesztprogramját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!