Verstappen: Nem a szabálymódosítások miatt kerültünk az élre! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem a szabálymódosítások miatt kerültünk az élre!

HIRDETÉS
A Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén rajtelsőséget szerző Max Verstappen szerint nem igaz, hogy csak azért tudott a Mercedes elé kerülni a Red Bull, mert a 2021-es idényre változtak az aerodinamikai szabályok.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 27: Pole position qualifier, Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in a press talks during a Press Conference after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 27, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by XPB Images - Pool/Getty Images)

Bár a csapatok idén is a tavalyi kasztnikat használják a Forma-1-ben, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a padlólemezre vonatkozó szabályokon változtatott, hogy csökkentse a versenyautók leszorítóerejét.

Az eddig látottak alapján az aerodinamikai szabályváltozások az alacsony hátsó hasmagasságú versenyautókat érintették a legérzékenyebben, így a Mercedes és az Aston Martin különösen megszenvedi a módosítást.

Lewis Hamilton a szombati időmérőn közel 4 tizedmásodperccel maradt alul a pole-t megszerző Verstappennel szemben, a kvalifikáció után pedig úgy nyilatkozott, azért hozták az új szabályokat, hogy megállítsák őket.

Max Verstappen viszont a brit szavaira reagálva határozottan azt mondta: kőkemény munka van abban csapata és a Honda részéről is, hogy sikerült a Mercedes elé kerülniük. A holland azt mondja, nem azért szerezte meg a pole-t, mert az ő magas hátsó hasmagasságú versenyautóját kevésbé érintették negatívan a szabályváltozások.

„Természetesen már jó ideje ez a mi filozófiánk. Nem hinném, hogy erre rá tudunk mutatni így” – reagált a Red Bull versenyzője.

„Azt hiszem, van néhány tényező. Tudtuk, mik voltak a gyengeségeink tavaly, és nemcsak a hátsó hasmagasságon múlt ez. Azt gondolom, a Honda is nagyon keményen dolgozott azért, hogy előrébb lépjünk motorfronton, és alapvetően nagyszerű munkát végeztek.”

Verstappen hozzátette, a bahreini hétvége remekül alakult eddig, de továbbra is keményen kell dolgozniuk.

„Eddig az egész hétvége nagyon jól alakult” – folytatta a holland. „A szél viszont folyamatosan változott, ami nem könnyíti meg a helyzetet ezekkel az autókkal. Szóval nagyon oda kellett figyelni erre a Q1-től kezdve.”

„A Q2 elég stabil volt, de minden arról szólt, hogy az 1-es kanyarban ne hibázzak. Rendben ment a dolog. A Q2-ben a közepes gumikra váltottunk, szóval ezzel az abronccsal fogunk rajtolni.”

Hirdetés

„A Q3-ban az első köröm nem volt valami jó, a második viszont már igen, és természetesen nagyon örülök a pole-nak. Ez is azt mutatja, hogy a srácok a tavalyi év vége után is keményen dolgoztak, és nagyszerű munkát végeztek. Szóval nagyon örülök az egész csapat miatt.”

Arra a kérdésre, hogy megkönnyebbült-e attól, hogy úgy néz ki, sikerült a Mercedes szintjére, sőt, a német istálló elé kerülniük, Verstappen így felelt: „Igazából nem nevezném megkönnyebbülésnek – elvégre ez a cél mindig, nemde? Természetesen az elmúlt pár évben nemigen jött össze, de a szabályok nem változtak túl sokat, és tudtuk, hogy tavaly mik voltak a gyengeségeink. Úgy tűnik, ezeket sikerült megoldani. Nagyszerű kezdés tehát, de természetesen nincs garancia a folytatásra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!