Verstappen nem aggódik a sok megpördülés miatt - F1VILÁG.HU

Verstappen nem aggódik a sok megpördülés miatt

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, nem aggódik a csapat új autójának stabilitása miatt, habár az előszezoni tesztek során számos alkalommal megpördült a barcelonai pályán.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during day one of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235KDQR591W11 // Usage for editorial use only //

A holland versenyző a 3. legjobb idővel abszolválta a téli tesztidőszakot, és bár az RB16-os versenyautó látszólag jó tempóval rendelkezik, Verstappen és csapattársa, Alexander Albon a tesztek során több alkalommal is megpördültek, mely arra utal, az autó kezelhetőségével lehetnek problémák.

Verstappen viszont nem tulajdonított komoly jelentőséget ezeknek a kicsúszásoknak – majd nevetve hozzátette, csak beszédtémát akart szolgáltatni az interjúkhoz!

„Tudtam, hogy jönni fogok ma ide, szóval úgy voltam vele, ’kell valami, amiről beszélhetünk, úgyhogy csináljunk pár megpördülést” – mondta nevetve a Red Bull versenyzője.

„Egyszerűen előfordul az ilyen. Próbáltam az autó határait feszegetni, és szerintem ez egészen jól ment. Azzal, hogy megpördültem párszor, kiderült, hol vannak a határok.”

Arra a kérdésre, hogy a rajongóknak aggódniuk kell-e amiatt, hogy a Red Bull új autójával nehéz boldogulni, a holland hozzátette: „Nem ők vezetik az autót, úgyhogy ők nem tudhatják.”

„Én egyáltalán nem aggódom. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell tovább nyomnunk, nem kell fejlődnünk. Jó felkészülésünk volt. És remélem, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy versenyképesek legyünk Melbourne-ben. Gyakorlatilag mindent kipróbáltunk, amit akartunk a tesztnapok során, szóval ennek nagyon örülök.”

A Red Bull másik versenyzője, Alex Albon a kicsúszásokkal kapcsolatban azt mondta: „Egyszerűen csak arról van szó, hogy nyomtuk neki, igyekeztünk megfigyelni, mit tud az autó.”

„A szél pedig mindig változó itt. Szóval nem csak én és Max pördültünk meg. Sok megpördülés volt még.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen nem aggódik a sok megpördülés miatt
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!