Verstappen nem akarja azt csinálni a gyerekeivel, amit az apja vele - F1VILÁG.HU

Verstappen nem akarja azt csinálni a gyerekeivel, amit az apja vele

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen elárulta, ő biztosan nem úgy fog bánni majd a gyerekeivel, ahogy édesapja bánt vele – nem mintha panaszkodni akarna, de tény, őt már kisgyerekkora óta arra nevelték, hogy egy napon világbajnok legyen a száguldó cirkuszban.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with his father Jos Verstappen in parc ferme during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen édesapja, Jos annak idején maga is Forma-1-es versenyző volt – komoly sikereket viszont nem tudott elérni a királykategóriában, később pedig arra tette fel életét, hogy fiából profi versenyzőt faragjon. Sok történetet hallottunk már az ifjú Verstappen gyerekkorából, az egyik legismertebb talán az, amikor apja nemes egyszerűséggel otthagyta őt egy olasz benzinkúton, miután a kis Max kiesett egy gokartversenyen.

Verstappen elárulta, egy napon természetesen ő is szeretne majd gyerekeket, ám valószínűleg másképp fogja ösztönözni majd őket, mint ahogy vele tette édesapja.

„Egyértelműen szeretnék gyerekeket, ha pedig versenyezni akarnak majd, az is rendben lesz” – mondta Verstappen a holland De Limburger című lapnak. „Azt hiszem, másképp fogom majd csinálni, mint ahogy az én apám bánt velem. Momentán nem tudom azt elképzelni.”

„Persze könnyen beszélek, mert nincsenek gyerekeim. Talán teljesen másképp fogok majd gondolkodni, ha eljön ennek az ideje. De az apám szenvedélye nagyon messzire ment. Mindent értem csinált. Tuningolta a motorjaimat, felkészítette a gokartjaimat. Én nem tudom elképzelni, hogy ezt csináljam. Bárhogy is lesz, nem fogom versenyzésre kényszeríteni a gyerekeimet. Maguknak kell akarniuk.”

„Ha pedig már a fiadért vagy lányodért kezdesz el csinálni mindent, akkor kétlem, hogy folytathatod a Forma-1-es versenyzést. Már négy évesen el kell kezdened lefektetni az alapokat. Én pedig ott akarok lenni.”

Verstappen édesapja egyébként még a mai napig elindul különféle versenyeken, augusztusban például a rali-világbajnokságon debütált.

„Mindig mondom neki, hogy vigyázzon magára” – mondta a Red Bull pilótája. „De ő is mindig ugyanezt mondja nekem. Mindig a legjobbat akarja nyújtani – annak minden kockázatával. Én pedig azt mondom neki, nem kell már ezt csinálnod. Nem kell győznöd. Jól is érezheted magad, ha 1 százalékkal kevesebbet kockáztatsz. A raliban meglehetősen sok baleset történik. Évente legalább egy autót teljesen leír az ember.”

„A versenyek valamivel biztonságosabbak, mint a világbajnoki futamok, de akkor is… Mindig követem őt a live timingon keresztül, és aztán örülök, ha túl van mindenen. Hogy meg is könnyebbülök-e? Egy kicsit igen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!