Friss hírek

Verstappen nem akarja, hogy Ricciardo szimulátorozzon helyette

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen elárulta, ő nem szereti rábízni a szimulátoros feladatokat más pilótákra, így azt sem várja el, hogy a Red Bullhoz visszatérő Daniel Ricciardo helyette dolgozzon.

Ricciardo azt követően tér vissza az osztrák csapathoz, hogy a McLaren két szezon után felbontotta szerződését a vártnál gyengébb teljesítménye miatt. Az ausztrál pilóta tartalékosként érkezik a Red Bullhoz, ám a tervek szerint sok időt tölt majd el az energiaital-gyárosok szimulátorában is.

Verstappen viszont azt mondja, ő nem szeretné, ha más dolgozna helyette a szimulátorban, ennek pedig igazán egyszerű oka van.

„A mi szimulátorunk az egyik legjobb ebben a sportban. A napok ilyenkor nagyon hosszúra nyúlnak, de nem kétséges, hogy megéri” – mondta a kétszeres világbajnok. „Én azt sem szeretem, ha egy tesztpilóta átveszi a szimulátoros etapjaimat, mint ahogy más csapatoknál csinálják. Én inkább magam csinálom, hiszen mindenkinek megvan a saját vezetési stílusa.”

Verstappennek egyébként otthon is van saját szimulátora, ami ugyan meg sem közelíti a Red Bull által használt ultramodern eszközt, ám azért hasznos tud lenni.

„Segít abban, hogy fenntartsam a fókuszt. Sok minden mást nem tudsz csinálni, ha otthon vagy, én pedig élvezem a szimulátoros versenyzést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!