Verstappen nem akarta megszorongatni Hamiltont a versenybírók előtt

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 21: ,Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 21, 2019 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZQAWB7WD2511 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, nem akarta „megszívatni” a Mercedes Forma-1-es csapatát, illetve Lewis Hamiltont amiatt, mert a brit versenyző akadályozta őt a Francia Nagydíj második szabadedzésén.

Hamiltont és Verstappen péntek délután beidézték a stewardok, mert felmerült a gyanú, hogy a Mercedes versenyzője egyik kicsúszását követően veszélyes módon tért vissza a versenypályára, akadályozva ezzel Verstappent.

Az érintetteket meghallgatták a versenybírók, és végül úgy döntöttek, nem büntetik Hamiltont. Indoklásukban azt írták, „a versenyzők egyetértettek abban, hogy a szituáció nem volt különösebben veszélyes, és a korlátozott látótér megnehezítette Hamilton számára azt, hogy észrevegye a közeledő autót”.

A stewardok kitértek arra is, Hamilton „legalább kétszer belenézett a tükörbe”, mielőtt visszatért a pályára.

Verstappen a történtek után a Ziggo Sport televíziónak nyilatkozva elárulta, nem akart ügyet csinálni a történtekből.

„Ha ilyesmi történik, nem fogok ügyet csinálni belőle. Egyébként sem velük harcolunk” – mondta a holland.

„Ha a bajnoki címről lenne szó, vagy az ember arra számít, hogy tényleg harcolni tud a Mercedesszel ezen a hétvégén, akkor talán megpróbálod megszívatni őket. De nem érzem úgy, hogy erre most szükség lenne.”

Verstappen azt mondta a versenybíróknak, nem sok mondanivalója van az incidenssel kapcsolatban. A holland kifejtette, „a tisztességes dolog az, ha nem siránkozom, hogy ’igen, feltartott engem’.”

„Megesik, hogy nem lát a tükörben. Mert az látszott a felvételeken, hogy belenézett a tükörbe. De ezek a tükrök nem túl nagyok, és a pálya azon része igazán széles. Szóval nem láthatott engem a tükörben.”

Nem sokkal Verstappen és Hamilton meghallgatását megelőzően döntöttek a stewardok arról, lezártnak tekintik Sebastian Vettel monreali ügyét. A Red Bull holland pilótája szerint a két eset össze sem hasonlítható.

„Nem ugyanolyan volt a helyzet. Ráadásul csak szabadedzés volt, szóval mit számít?” – mondta a holland.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!