Friss hírek

Verstappen: Nem áldoztuk fel a jövő évet az idei vb-címért

Nem áldozta fel a jövő évi fejlesztéseket a Red Bull Forma-1-es csapat annak érdekében, hogy megnyerje a 2021-es bajnokságot – állítja a múlt vasárnapi Stájer Nagydíjon győztes Max Verstappen.

A holland pilóta 18 pontosra növelte előnyét az összetettben Lewis Hamiltonnal szemben spielbergi diadalának köszönhetően, miközben a Red Bull előnye már 40 pont a konstruktőri versenyben a Mercedes előtt.

Mivel 2022-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a csapatoknak komoly döntéseket kellett meghozniuk a fejlesztéseket illetően. Sok csapathoz hasonlóan már a Mercedes is leállt a 2021-es autó fejlesztésével – legalábbis ezt állítja Toto Wolff csapatfőnök –, miközben a Red Bullnak továbbra is vannak újításai.

„Nem tudom, mi a helyzet a többi csapatnál, de azt tudom, hogy mi természetesen javítunk az autón majdnem minden versenyre, ami szerintem nagyon fontos, mivel jó esélyünk van egy remek szezonra” – mondta Max Verstappen, aki Spielbergben idei negyedik győzelmét szerezte.

„Ugyanakkor meggyőződésem, hogy szakembereinknek köszönhetően a jövő évre való összpontosítás 100 százalékos. Jelenleg semmiféle kompromisszumot nem látok, de persze idővel majd kiderül – leginkább jövőre –, hogy tényleg így van-e. Viszont teljes mértékben egyetértek ezzel a hozzáállással az idei szezonra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!