Verstappen: Nem áldoztuk fel a jövő évet az idei vb-címért - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem áldoztuk fel a jövő évet az idei vb-címért

HIRDETÉS
Nem áldozta fel a jövő évi fejlesztéseket a Red Bull Forma-1-es csapat annak érdekében, hogy megnyerje a 2021-es bajnokságot – állítja a múlt vasárnapi Stájer Nagydíjon győztes Max Verstappen.
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 27: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing relaxes with his trophy and sparkling wine after the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on June 27, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland pilóta 18 pontosra növelte előnyét az összetettben Lewis Hamiltonnal szemben spielbergi diadalának köszönhetően, miközben a Red Bull előnye már 40 pont a konstruktőri versenyben a Mercedes előtt.

Mivel 2022-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a csapatoknak komoly döntéseket kellett meghozniuk a fejlesztéseket illetően. Sok csapathoz hasonlóan már a Mercedes is leállt a 2021-es autó fejlesztésével – legalábbis ezt állítja Toto Wolff csapatfőnök –, miközben a Red Bullnak továbbra is vannak újításai.

„Nem tudom, mi a helyzet a többi csapatnál, de azt tudom, hogy mi természetesen javítunk az autón majdnem minden versenyre, ami szerintem nagyon fontos, mivel jó esélyünk van egy remek szezonra” – mondta Max Verstappen, aki Spielbergben idei negyedik győzelmét szerezte.

„Ugyanakkor meggyőződésem, hogy szakembereinknek köszönhetően a jövő évre való összpontosítás 100 százalékos. Jelenleg semmiféle kompromisszumot nem látok, de persze idővel majd kiderül – leginkább jövőre –, hogy tényleg így van-e. Viszont teljes mértékben egyetértek ezzel a hozzáállással az idei szezonra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!