Friss hírek

Verstappen: Nem állhatunk le, a gázon kell maradnunk!

Nem szabad leállnia a Red Bullnak, Max Verstappen szerint mindent meg kell tenniük azért, hogy a következő versenyeken tovább javítsanak idei autójuk teljesítményén. Ha kell, még több újítást kell bevetniük.

Verstappen a belgiumi kurta „versenyen” aratott győzelme után hazai közönsége előtt, Hollandiában verhetetlen volt: a Red Bull versenyzője simán nyert a két Mercedes előtt, így újra ő van előnyben a bajnoki küzdelemben.

A fiatal pilóta viszont óvatosságra int, szerinte ugyanis a Mercedest nagyon nehéz lesz legyőzni az év második felében.

„A Mercedesnek nagyon gyors autója volt Silverstone-ban, és versenyképesebbek voltak nálunk a Hungaroringen” – mondta Verstappen. „Én nem csak a számokat nézem, hanem arra a sebességre támaszkodom, amit a pályán látok.”

„A nyári szünet alatt azt gondoltam magamban, ’fel kell vennünk a tempót, ha a bajnoki címben akarunk gondolkodni’. És sikerült jól teljesítenünk a nyári szünetben, de most nem szabad leállnunk. Ennél több kell.”

Miközben a csapatok már gőzerővel a 2022-es idényre készülnek, a Mercedes és a Red Bull intenzív csatája komoly munkát követel meg az idei autók esetében is. Lewis Hamilton a zandvoorti verseny után azt mondta, nekik is szükségük lenne még néhány fejlesztésre, és Verstappen is ezen a véleményen van.

„A gázon kell maradnunk és még több új elemet kell feltennünk az autóra, mivel még nagyon különböző típusú pályák következnek.” – mondta a holland.

Verstappen jelenleg 3 pontos előnyben van az összetettben Lewis Hamiltonnal szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!