Friss hírek

Verstappen: Nem az időmérőre, a versenyre kell koncentrálnunk

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője biztos benne, hogy a gumikezelés okozza majd az egyik legnagyobb nehézséget számukra a Bahreini Nagydíj hétvégéjén – a versenyen pedig ez különösen fontos tényező lesz.

Verstappen a mai első szabadedzésen a 6., a második tréningen pedig a 2. helyen végzett, ám az első gyakorláson nem sikerült teljesíteniük a tervezett programot, a holland csak 18 mért kört teljesített. 

Lewis Hamilton mindkét szabadedzést megnyerte, a Mercedes tehát egyelőre a legjobb formában hangol a hétvége további részére: Verstappen szerint a Red Bullnak egyelőre csak saját magára kell koncentrálnia. 

„Majd világos lesz a kép, de világosan lehet látni, hogy újra gyorsak” – mondta Verstappen. „Ez nem meglepő, de a mi oldalunkról arra kell koncentrálnunk, hogy jobb legyen az egyensúly az autóban, aztán a versenyre kell koncentrálnunk, mert elég trükkös itt a gumikezelés, körről körre elég nagy a gumikopás.”

„Az időmérős teljesítmény miatt még néhány dolgot meg kell néznünk, de nem akarunk teljesen a kvalifikációra koncentrálni, mert a versenytáv elég agresszív a gumikra nézve.”

A Red Bull az első szabadedzés jelentős részét azzal töltötte, hogy aerodinamikai teszteket végzett, valamint a 2021-es Pirelli-abroncsokat tesztelte, amellyel minden csapatnak legalább hat mért kört kellett teljesítenie mindkét edzésen. 

„Az első edzésen nem sokat mentem, mert teszteltünk az autón és nem úgy működtek a dolgok, ahogy akartuk, szóval veszítettem néhány kört. De a második gyakorlás rendben volt, megértettünk néhány dolgot, szóval összességében egy pozitív péntek volt” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!