Friss hírek

Verstappen nem biztos benne, hogy harcolni tud a Mercedesekkel Monzában

A Forma-1-es világbajnokság jelenlegi éllovasa, Max Verstappen nincs meggyőződve arról, hogy a Red Bull idén elért fejlődése elég lesz-e a Mercedes legyőzésére a hétvégi Olasz Nagydíjon.

A Holland Nagydíjon aratott győzelmének köszönhetően Verstappen 3 pontos előnyre tett szert az összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, az F1-es mezőny azonban Monzába, a versenynaptár egyik leginkább motorigényes helyszínére látogatott.

Az olasz versenypálya papíron nem fekszik túlzottan a Red Bullnak, Verstappen pedig pontosan tudja, nehéz lesz legyűrni a Mercedest, hiába javult idén jelentős mértékben az egyenesbeli tempójuk a Honda-motoroknak hála.

„A korábbi évekhez képest természetesen versenyképesebbek vagyunk, de nem vagyok biztos abban, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy harcoljunk velük” – mondta a holland.

„Viszont ez a hétvége a sprintkvalifikáció meg ilyenek miatt nagyon más lesz. Én csak azt remélem, hogy elvégeztük a házi feladatunkat, mielőtt megérkeztünk ide, és nagyon versenyképesek lehetünk. Egy kicsit nehéz megmondani, hogy fogunk állni. Határozottan nem számítok olyanra, mint Zandvoortban.”

Verstappen annak tudatában vágott neki a szezon második felének, hogy tudja, valamelyik hétvégén rajtbüntetést kap majd, hiszen egy negyedik erőforrást is be kell építeni autójába. A vb-éllovas azt mondja, nem tervezik, hogy Monzában vállalják be ezt.

„Még nem igazán döntöttük el, hol vállaljuk be. Ez a motor még meglehetősen új. Szóval majd meglátjuk. Határozottan nem tervezzük, hogy itt vállaljuk be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!