Verstappen: Nem biztos, hogy van esélyünk a pole-ra - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem biztos, hogy van esélyünk a pole-ra

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője úgy gondolja, még nem tisztázottak az erőviszonyok a pénteki szabadedzést követően, és nem biztos, hogy a Mercedes ennyire le van maradva a másik két élcsapattól.

A Red Bull pilótái mindkét pénteki szabadedzésen az első három között végeztek, az első tréningen Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb. A második edzésen Verstappen mindössze 74 ezredmásodperccel maradt le Sebastian Vettel legjobb idejétől, mindketten az ultralágyakkal teljesítették leggyorsabb körüket.

Verstappen egyelőre nem biztos benne, hogy elég versenyképesek ahhoz, hogy harcba szálljanak a pole pozícióért a szombati időmérő edzésen.

„Az autó jó, de még mindig sok időt veszítünk az egyenesekben. Nehéz most megmondani, hol állunk. Azt hiszem, egy kicsit tudunk javítani az autón, de hogy ez elég lesz-e a pole pozícióhoz, abban nem vagyok biztos.”

A Mercedes mindkét edzésen elmaradt a Red Bulltól és a Ferraritól, azonban ők a lágy abroncsokkal érték el legjobb köridejüket.

„A Mercedes nem tudott összerakni egy rendes kört az ultralágy abroncsokon, mindig kicsit kiszélesítették a pályát. Szóval arra számítok, hogy holnap azért ők is ott lesznek” – mondta Verstappen.

„A Ferrari gyorsnak tűnik. A hosszú etapokon a Mercedes is, szóval szoros lesz, de minden az időmérőn múlik majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!