Friss hírek

Verstappen nem bízza el magát: „Nem sok mindenen változtat ez a győzelem”

Nehéz versenyen tudott nyerni vasárnap, Austinban a Red Bull Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland ugyan növelte előnyét a pontversenyben, még nem gondol a bajnoki címre: azt mondja, a hátralévő versenyeken is tökéletesen kell teljesíteniük.

Verstappen a pole-ból vághatott neki az Amerikai Nagydíjnak, a rajtnál azonban elveszítette a vezetést bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben.

A Red Bull ezt követően egy agresszív stratégiával próbálkozott: korán a bokszba hívták Verstappent, aki így újra Hamilton elé tudott kerülni. Ezt követően ismét szükség volt a stratégák tisztánlátására, így sikerült megtartani a vezetést a címvédővel szemben.

Hirdetés
 

„Izgalmas volt. Az egész versenyen nagy volt a nyomás, mivel nem tudtuk, Lewis milyen gyorsan fog utolérni bennünket” – mondta a Red Bull bajnoki éllovasa.

„Agresszívek voltunk az első kiállással, miután elveszítettük a vezetést a rajtnál. Aztán a középső etapban Lewis az elévágási ablakon belül volt, szóval reagálnunk kellett, újra korán ki kellett állnunk. Az utolsó etap így nagyon hosszú volt, főleg ebben a hőségben. De végül kitartottunk a végéig, épp elég gumink maradt még ahhoz, hogy nyomjuk.”

„Két körrel a vége előtt az egyik Haas [Mick Schumacher] elém került, és az utolsó etapban még előttem volna, és nem volt könnyű követni, főleg használt gumikkal. Szerencsére még tovább előttem maradt, így adott nekem DRS-t, szóval amit elveszítettem, azt utána stabilizálta a szárnynyitás. Az utolsó körben minden arról szólt, hogy próbáltam jó első szektort futni, illetve igyekeztem jól teljesíteni a második szektor elején, de nem volt könnyű, mert a gumiknak már tényleg annyi volt. De hihetetlen győzni itt!”

„Voltam már korábban is hasonló helyzetben, hogy használtabb gumikkal voltam az élen, és fordítva is, amikor mi voltunk az üldözők. Próbáltam a tőlem telhető legjobbat nyújtani, igyekeztem következetes maradni. Próbáltam megtalálni a tapadást anélkül, hogy nagyon ártanék a gumiknak. Nem volt könnyű, de szerintem ez tette végül nagyon izgalmassá.”

Verstappen beszélt arról is, miért veszítette el a vezetést a verseny rajtjánál.

„Azt hittem, elég jól sikerült a rajt, de szerintem Lewisnak nagyon jól összejött. Amint mellém került, lényegében már el is dőlt, nem igaz? Kívülre mentem, próbáltam elkerülni, hogy bajba kerüljek a mögöttem jövők miatt, mert elég szűk az a hajtű. Szóval úgy döntöttem, szélesen fordulok.”

Az idei bajnokságból már csak 5 verseny van hátra, Verstappen előnye pedig 12 pontra nőtt, ő viszont egyelőre nem gondol a bajnoki címre.

„Ez a győzelem nem sok mindenen változtat, mert minden a részleteken múlik – ezt mindig mondom. Szóval egy győzelem nem ad nekem több önbizalmat, vagy ilyesmi. Mindannyian magabiztosak vagyunk csapaton belül azt illetően, hogy nagyon jó munkát tudunk végezni. De ki kell hegyeznünk a részleteket, Mexikóban pedig mindent elölről kell kezdenünk, meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni ebből a csomagból.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bullnak miben sikerült tökéletes munkát végeznie az austini hétvégén, Verstappen kifejtette: „Nos, először is azt hiszem, abban, hogy fordítani tudtunk a helyzetünkön péntekről szombatra.”

„Jobb beállítást találtunk, és aztán a versenyen, noha a pole-ból rajtoltunk, vert helyzetbe kerültünk, de agresszívek voltunk a stratégiával, és ez kifizetődött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!