Verstappen nem bízza el magát: „Nem sok mindenen változtat ez a győzelem” - F1VILÁG.HU

Verstappen nem bízza el magát: „Nem sok mindenen változtat ez a győzelem”

HIRDETÉS
Nehéz versenyen tudott nyerni vasárnap, Austinban a Red Bull Forma-1-es csapatának világbajnoki éllovasa, Max Verstappen. A holland ugyan növelte előnyét a pontversenyben, még nem gondol a bajnoki címre: azt mondja, a hátralévő versenyeken is tökéletesen kell teljesíteniük.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 24: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a pole-ból vághatott neki az Amerikai Nagydíjnak, a rajtnál azonban elveszítette a vezetést bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben.

A Red Bull ezt követően egy agresszív stratégiával próbálkozott: korán a bokszba hívták Verstappent, aki így újra Hamilton elé tudott kerülni. Ezt követően ismét szükség volt a stratégák tisztánlátására, így sikerült megtartani a vezetést a címvédővel szemben.

„Izgalmas volt. Az egész versenyen nagy volt a nyomás, mivel nem tudtuk, Lewis milyen gyorsan fog utolérni bennünket” – mondta a Red Bull bajnoki éllovasa.

„Agresszívek voltunk az első kiállással, miután elveszítettük a vezetést a rajtnál. Aztán a középső etapban Lewis az elévágási ablakon belül volt, szóval reagálnunk kellett, újra korán ki kellett állnunk. Az utolsó etap így nagyon hosszú volt, főleg ebben a hőségben. De végül kitartottunk a végéig, épp elég gumink maradt még ahhoz, hogy nyomjuk.”

„Két körrel a vége előtt az egyik Haas [Mick Schumacher] elém került, és az utolsó etapban még előttem volna, és nem volt könnyű követni, főleg használt gumikkal. Szerencsére még tovább előttem maradt, így adott nekem DRS-t, szóval amit elveszítettem, azt utána stabilizálta a szárnynyitás. Az utolsó körben minden arról szólt, hogy próbáltam jó első szektort futni, illetve igyekeztem jól teljesíteni a második szektor elején, de nem volt könnyű, mert a gumiknak már tényleg annyi volt. De hihetetlen győzni itt!”

„Voltam már korábban is hasonló helyzetben, hogy használtabb gumikkal voltam az élen, és fordítva is, amikor mi voltunk az üldözők. Próbáltam a tőlem telhető legjobbat nyújtani, igyekeztem következetes maradni. Próbáltam megtalálni a tapadást anélkül, hogy nagyon ártanék a gumiknak. Nem volt könnyű, de szerintem ez tette végül nagyon izgalmassá.”

Verstappen beszélt arról is, miért veszítette el a vezetést a verseny rajtjánál.

„Azt hittem, elég jól sikerült a rajt, de szerintem Lewisnak nagyon jól összejött. Amint mellém került, lényegében már el is dőlt, nem igaz? Kívülre mentem, próbáltam elkerülni, hogy bajba kerüljek a mögöttem jövők miatt, mert elég szűk az a hajtű. Szóval úgy döntöttem, szélesen fordulok.”

Az idei bajnokságból már csak 5 verseny van hátra, Verstappen előnye pedig 12 pontra nőtt, ő viszont egyelőre nem gondol a bajnoki címre.

Hirdetés

„Ez a győzelem nem sok mindenen változtat, mert minden a részleteken múlik – ezt mindig mondom. Szóval egy győzelem nem ad nekem több önbizalmat, vagy ilyesmi. Mindannyian magabiztosak vagyunk csapaton belül azt illetően, hogy nagyon jó munkát tudunk végezni. De ki kell hegyeznünk a részleteket, Mexikóban pedig mindent elölről kell kezdenünk, meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni ebből a csomagból.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bullnak miben sikerült tökéletes munkát végeznie az austini hétvégén, Verstappen kifejtette: „Nos, először is azt hiszem, abban, hogy fordítani tudtunk a helyzetünkön péntekről szombatra.”

„Jobb beállítást találtunk, és aztán a versenyen, noha a pole-ból rajtoltunk, vert helyzetbe kerültünk, de agresszívek voltunk a stratégiával, és ez kifizetődött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!