Verstappen: Nem csak a motorerőben kell fejlődnünk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem csak a motorerőben kell fejlődnünk

HIRDETÉS
Nemcsak a motorerő terén kell fejlődést elérnie a Red Bull Forma-1-es csapatának, hanem az aerodinamikai hatékonyságot tekintve is – ezt nyilatkozta az F1Világ.hu-nak az osztrák istálló ifjú versenyzője, Max Verstappen.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 10, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24KAPBZP92111 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok annak reményében vágtak neki a 2020-as Forma-1-es szezonnak, hogy harcba szállhatnak a Mercedesszel a világbajnoki címért, ám az évad első két, ausztriai versenyén nem sikerült megszorongatniuk a német istállót.

Max Verstappen az Osztrák Nagydíjon kiesett, a Stájer Nagydíjon viszont már a 3. helyen ért célba.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a második futam után azt mondta, meglepte őt, mennyire erősnek bizonyult az egyenesekben a Mercedes.

A Red Bull optimistán várja a hétvégi Magyar Nagydíjat, hiszen a kanyargós Hungaroring feküdhet autóinak. Max Verstappen viszont azt mondja, fontos volna, hogy fejlődjenek – nemcsak a motorerőt, hanem az aerodinamikát tekintve.

„Az igazság az, hogy a motorerőre mindenhol szükség van. Itt, a Hungaroringen talán kevésbé fontos, de nyilván jó lenne, ha lenne némi extra motorerő, az ugyanis sokat számíthat” – mondta a holland versenyző az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjúban.

„Majd meglátjuk, hogyan teljesítünk itt, de szerintem az elmúlt években elég jól mentem a Hungaroringen, magyarán gyorsak voltunk ezen a pályán, de majd kiderül, hogy ezúttal is így lesz-e.”

Az első két verseny kapcsán Verstappen hozzátette: „Ami azt illeti, lehetett volna jobb is! Viszont a második futam azért már jobban alakult az idénynyitón elszenvedett kiesés után. Szóval ennek örülök, hiszen sikerült értékes pontokat szerezni. Ugyanakkor sokat kell még dolgoznunk, ha harcolni szeretnénk a Mercedes ellen.”

„Szerintem sok területen tudunk még fejlődni. Soha nem lehet elég jó! Az biztos, hogy egy kicsit nagyobb végsebességre van szükségünk, és szerintem aerodinamikai fronton is lehetünk még jobbak. Ez most egy más karakterisztikájú pálya lesz, mint a Red Bull Ring, és egy kicsit többet megtudunk majd az autóról.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!