Friss hírek

Verstappen nem érti, Leclerc miért volt ilyen vakmerő

Vakmerőnek nevezte Charles Leclerc 4-es kanyarban elkövetett manőverét a Red Bull versenyzője, Max Verstappen – a két pilóta már az első körben kiesett a Szahíri Nagydíjon, miután a Ferrari monacói pilótája hibázott a rajt után.

Leclerc, Verstappen, valamint a futam későbbi győztese, Sergio Perez a rajt után óriási csatát vívtak a 3. helyért, Leclerc azonban túl optimistán vetődött be a 4-es kanyarban, elfékezte magát, majd nekiütközött Perez Racing Pointjának.

A külső íven haladó Verstappen próbálta elkerülni a balesetet, ám a gumifalnak ütközött, és Leclerc sem tudta folytatni a versenyt, miközben Perez a mezőny végére csúszott.

„A rajtom nem volt rossz, de természetesen Valtteri [Bottas] rámhúzott, ami teljesen normális, szóval vissza kellett vennem” – mondta Verstappen kiesése után.

„Innentől kezdve a túlélésre ment a játék az autók között. Nem tudom, miért voltak ennyire agresszívek és vakmerőek. Mindannyian ott voltunk az élen, és három autó esett áldozatául ennek, két autó elég súlyosan.”

„Nem tudom, hogy főleg Charles miért vetődött be így a belső íven, és miért fékezett ennyire későn. Mire számított?”

„Checo nem láthatta, mi történik belül – alapvetően csak blokkolta a kerekeit és nekiütközött. Amikor Checo utána megpördült, én próbáltam kívül elmenni, próbáltam nem összetörni az autót, de nem sokat tehettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!