Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Nem fair, ha más hibája miatt kapunk rajtbüntetést!

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen szerint szükség lenne a motorszabályok átalakítására a Forma-1-ben, szerinte ugyanis nem fair, hogy egy versenyző bűnhődik amiatt, ha egy másik pilóta összetöri autóját.

Csütörtökön derült ki, sem Verstappen, sem csapattársa, Sergio Perez nem tudja tovább használni azokat a motorokat, melyek az elmúlt versenyeken történt balesetekben sérültek meg.

Verstappen Silverstone-ban Lewis Hamilton ütötte ki a versenyből, Perezt pedig a másik Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas torpedózta meg a Hungaroringen.

Mivel a két Red Bull már idei harmadik motorját használja, szinte bizonyos, hogy a szezon további részében egy negyedik aggregátra is szükségük lesz – emiatt pedig Verstappen és Perez is rajtbüntetést kap majd.

Verstappen szerint meg kellene vizsgálni a jelenlegi szabályokat, mert nem fair, hogy más hibája miatt ők bűnhődnek.

„Ha valaki neked ütközik, és sérülések keletkeznek az autódon és szükséged van egy extra motorra, mert ilyenek a szabályok… Nem hiszem, hogy ennek így kell lennie” – mondta a holland.

„Egy kicsit több mozgástérre lenne szükség itt. Lehetne például az, hogy ha valaki más okoz neked autótörést, akkor kaphatsz új elemeket. Olyasvalami ez, amelyet mi és a Ferrari is nagyon megszenvedtünk Magyarországon. Ők is elveszítettek egy motort.”

„Olyasvalami ez, amit meg kell vizsgálni, főleg, hogy ennyire kevés motort és egyéb alkatrészt használhatunk fel, ráadásul itt van a költségplafon is.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto érdekes javaslattal állt elő: szerinte azoknak a csapatoknak kellene megfizetniük a kárköltségeket, melyek versenyzői balesetet okoznak. Verstappen ezzel kapcsolatban azt mondta, ha így lenne, a versenyzők „felelősségteljesebben versenyeznének az első körben”.

„Ez megakadályozná, hogy hülyeséget csináljanak, hiszen tudnák, hogy az hatással lehet a csapatukra, és végső soron önmagukra is. Olyasvalami ez, amit meg kell vizsgálni a Forma-1-ben. Erre a Ferrari is rámutatott már. Szóval meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!