Friss hírek

Verstappen nem fél az F1-es debütálástól

Max Verstappen, a Toro Rosso ifjú versenyzője egyáltalán nem tart attól, hogy tapasztalatlansága miatt problémákkal szembesül majd első Forma-1-es szezonja során, 2015-ben.


Max Verstappen, a Toro Rosso ifjú versenyzője egyáltalán nem tart attól, hogy tapasztalatlansága miatt problémákkal szembesül majd első Forma-1-es szezonja során, 2015-ben.

A mindössze 17 éves versenyző jövőre Carlos Sainz Jr. csapattársa lesz a faenzai kiscsapatnál.

Verstappen idén a Forma-3-as Európa-bajnokságon versenyzett, a szériában Esteban Ocon mögött másodikként végzett.

A holland tehetség úgy véli, valójában sokkal nagyobb ugrást jelentett a gokartból az F3-ba ugrani, mint amilyen az F3-ból az F1-be kerülés.

„Alapvetően teljesen más formaautót vezetni, mint gokartot” – mondta Verstappen az AUTOSPORT-nak.

„Ami azt illeti, a Forma-3-as és Forma-1-es autók esetében a lényeg ugyanaz, csak minden sokkal gyorsabban történik. Beletelt némi időbe, míg a gokart után megszoktam a formaautót, szóval szerintem az nagyobb ugrás volt, mint most az F3-ból az F1-be.”

„Egy F3-as autó eléggé hasonlít az F1-es autóra, csak nincs benne annyi lóerő. A leszorítóerő viszont hasonló. Alapvetően ugyanolyan vezetési stílust igényel.”

Verstappen azt mondja, édesapja, a volt F1-es versenyző Jos segítségével mindig riválisai előtt tudott járni egy lépéssel.

„Már a gokartos idők óta remek iránymutatást kapok édesapámtól. Mindig sokkal jobban fel tudott készíteni engem, mint amilyen felkészültek voltak más, hasonló korú gyerekek. Mindig előrébb jártam, már a gokartban is. Amikor a juniorgokartokkal versenyeztem, már akkor teszteltem erősebb kategóriákban, szóval, amikor visszaugrottam az alacsonyabb kategóriába, minden olyan egyszerűen tűnt.”

„Ami azt illeti, mindig ezt csináltuk. Szerintem apukám remekül felkészített engem. Nagyon jó volt a kapcsolatunk, szóval számomra egy kicsit más ez a történet, mint a többi 17 éves számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!