Verstappen: Nem fogom elmondani, miért szegültem ellen, de a Red Bull tudja! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem fogom elmondani, miért szegültem ellen, de a Red Bull tudja!

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen elárulta, valóban egy korábbi eset miatt nem adta oda pozícióját csapattársának, Sergio Pereznek a vasárnapi Brazil Nagydíjon.

A holland pilóta a 6. pozícióban futott be egy igencsak nehéz versenyt követően, a leintés előtt pedig hiába kérték őt arra, hogy adja át helyét a bajnoki összetett 2. helyéért harcoló Pereznek, ő megtagadta a kérést.

„Már legutóbb is mondtam, ezt még egyszer ne kérjétek tőlem, srácok, oké?! Világos a dolog? Elmondtam az indokaimat, és kiállok ezek mellett” – mondta a holland pilóta a befutót követően a rádión.

A történtek után a holland médiában terjedt el a híre, Verstappen azért szegülhetett ellen, mert véleménye szerint Monacóban Sergio Perez az időmérőn szándékosan törte össze autóját, megfosztva őt attól, hogy javítson köridején. Azt a versenyt végül a mexikói meg is nyerte.

Verstappen a vasárnapi verseny leintése után azt mondta, a csapat vezetőségével átbeszélte a Brazíliában történteket, és tisztázták az ügyet.

„Mielőtt idejöttem, a csapathoz mentem, hogy átbeszéljük a dolgokat, és letettünk az asztalra mindent azzal kapcsolatban, hogy miért történt ez” – mondta a holland versenyző a Sky Sports F1 televíziónak. „Elmondtam az okaimat. Nem fogom elmondani, hogy miért szegültem ellen, de szerintem ők 9megértették. Ráadásul már korábban is elmagyaráztam nekik, szóval ez nem újdonság számomra és számukra sem.”

„De szerintem sokkal fontosabb, hogy csapatként végre le tudtunk ülni, és tényleg mindent letettünk az asztalra, és ami még fontosabb, hogy tovább tudunk lépni, és Abu Dhabiban szeretnénk megnyerni a versenyt. De persze, ha lesz lehetőségem arra, hogy segítsem Checót, meg fogom tenni – de ezért is fontos, hogy volt most ez a megbeszélésünk. Megértem, hogy csalódott, de nekik is meg kell érteniük azt, hogy miért tettem így. És elárultam nekik az okokat.”

Arra a kérdésre, hogy a dolognak köze van-e a Monacóban történtekhez, Verstappen így felelt: „Kitalálhatják. Nem fogom elmondani.”

„Elmondtam az okokat, hogy miért nem tettem meg, és szerintem mindenki megértette. Jó volt végre közösen leülni, és szerintem kellően profik vagyunk ahhoz, hogy tovább lépjünk. Szerintem mindenkinél rendben van a dolog, nem vagyunk kisbabák.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!