Verstappen: Nem igaz, hogy agresszív vagyok, büntetőpontom sincs! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem igaz, hogy agresszív vagyok, büntetőpontom sincs!

Továbbra is határozott véleménye van Max Verstappennel a silverstone-i balesettel kapcsolatban. A Red Bull holland pilótája szerint Lewis Hamilton egyértelműen nagyot hibázott, ő pedig meglepődött azon, hogy a versenybírók részben neki is tulajdonították az incidenst.

Verstappen és Hamilton a Brit Nagydíj első körében ütköztek össze: a holland pilóta kiesett, Hamilton viszont 10 másodperces időbüntetése ellenére megnyerte a futamot, és 8 pontra csökkentette hátrányát az összetettben.

A Red Bull természetesen elégedetlen volt a büntetéssel, így az ügy felülvizsgálatát kérte, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái viszont azt csütörtökön elutasították.

 

Verstappen a Hungaroringen elárulta, számára továbbra is egyértelmű, hogy Hamilton hibázott – a lényeg viszont, hogy nem sérült meg a balesetben.

„A baleset utáni pár napban eléggé sajgott mindenem, de egyre jobb és jobb lett a helyzet, szóval készen állok. Keményebben edzettem, mint valaha!” – mondta a Verstappen.

„Nem örülök annak, ami Silverstone-ban történt, főleg azért, mert ilyen sok pontot veszítettem valaki más miatt. Ez van, nem tudok sokkal többet mondani róla. Elég keményen a falnak csapódtam, amit soha nem akar az ember, de természetesen megpróbálunk jól szerepelni a Hungaroringen.”

„Ami engem illet, én semmi rosszat nem tettem. Keményen harcoltam, keményen védekeztem, de nem agresszíven. Ha agresszív lettem volna, odaszoríthattam volna a falhoz, de adtam neki helyet. Nyitottam is a kanyaron egy kicsit. És amikor az ember elhatározza magát a belső ív mellett, és nem veszi el a gázt, képtelen bevenni akkora tempóval a kanyart, mint én azon az íven. Én kívül voltam, nyitottam a kanyaron, és nem számítottam arra, hogy megpróbálja. Alulkormányzottá vált az autója, nekiment az enyémnek – szóval szerintem nem sokat tehettem.”

„Az emberek persze könnyen mondják, hogy agresszív vagyok, meg ilyenek – habár én nem így gondolom. Kemény versenyző vagyok, keményen versenyzem. És szerintem elég jól tudom, hogyan pozícionáljam az autómat. Nem voltam érintett olyan balesetekben, hogy beleszálltam volna másokba, 0 büntetőpontom van, szerintem már ez is sokat elmond.”

Verstappen hozzátette, nem teljesen érti azt sem, a versenybírók miért nem teljes mértékben Hamiltont tették felelőssé a balesetért, és miért fogalmaztak úgy, hogy ő is tehetett volna valamit az incidens elkerülése érdekében.

„Nem hiszem, hogy bármi rosszat tettem volna. Ahogy mondtam, keményen versenyzünk, és az a kanyar nyilván nagyon gyors. De nem tudom, hogy lehetett részben az én hibám a baleset… Ő vállalta be a manővert, én pedig nyilván megnehezítem ilyenkor a dolgát. De amint bejött mellém, én nyitottam a kanyaron, és hagytam elegendő helyet.”

„Mit vártak tőlem, hogy lemegyek a pályáról, és csak simán megtartom a pozíciómat? Utána meg azt mondták volna, hogy nem hagyhatom el a pályát… Szóval egy kicsit meglepett, hogy részben nekem adták a történteket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!