Verstappen: Nem is vártam, hogy a bajnoki címért fogok csatázni - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem is vártam, hogy a bajnoki címért fogok csatázni

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen kételkedik abban, hogy az idei szezonban képes lesz a világbajnoki pontverseny második helyén végezni. A holland Monzában elárulta, soha nem is számított arra, hogy a vb-címért csatázhat 2020-ban.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 during final practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 05, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Miguel Medina -  Pool/Getty Images)

A holland versenyző jelenleg az egyéni pontverseny második helyén áll Lewis Hamilton mögött: hátránya 47 pont, miközben Valtteri Bottas 3 ponttal van lemaradva tőle.

A Red Bull az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában nem tudott harcolni a német istállóval az időmérőn, Verstappen pedig arra számít, sok pontot veszít majd riválisaival szemben a mai versenyen.

A fiatal pilótát az időmérő után arról is kérdezték, mennyire lát reális esélyt arra, hogy legalább az egyik Mercedest meg tudja előzni az idei bajnokságban.

„Vélhetően a 3. helyen végzek majd a bajnokságban” – mondta Verstappen újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak szombat este.

„Már eleve meglep, hogy most a második helyen vagyok. Következetesek voltunk, és szerintem túl is teljesítettünk néhányszor, és nyilván a győzelem is segített egy kicsit.”

„De ami engem illet, én soha nem éreztem azt, hogy a bajnoki címért harcolok… Minden hétvégén legalább 7 pontot veszítettem, és persze kezdetben, amikor még csak 20-30 pont volt a hátrány, úgy tűnhetett, hogy még harcban vagyok.”

„De már 47 pont a lemaradásom, vasárnap pedig még több lesz. 50 felett lesz a hátrányom szerintem.”

„Én soha nem is mondtam, hogy harcban leszek. Egyszerűen csak próbálom a lehető legjobb eredményt elérni folyamatosan. Mindig magamra figyelek, hogy vajon a legjobb munkát végeztem? Mert minden hétvégén erre törekszem.”

Verstappen azt mondja, nem volt csalódott amiatt sem, hogy csak az 5. helyen zárt a monzai időmérőn, mivel számított arra, hogy nem lesznek ütőképesek ezen a helyszínen.

Hirdetés

„Amikor megérkezem egy hétvégére, mindig a legjobbra törekszem. Mindenki azt mond, amit akar, de én már fiatalon megtanultam azt, hogy reálisan kell látni a dolgokat. Néha talán lesújtónak tűnik a dolog, de számomra ez működik a legjobban. Így nem lesz csalódott az ember egy időmérő után, mert pontosan tudja, mire számíthat.”

„Én számítottam rá, hogy nagyon nehéz dolgom lesz itt. Természetesen soha nem is vártam, hogy harcolni fogok a Mercedesekkel itt, és érdekes volt számunkra látni azt is, hogy hogyan teljesít az autónk kis leszorítóerővel. De szerintem már látszanak a problémáink az egész évre vetítve – egyszerűen nincs egy nagyon gyors autónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!