Friss hírek

Verstappen: Nem lesz könnyű felzárkózni a Mercedeshez

Túl nagy a Red Bull lemaradása a Mercedeshez képest, ezt pedig nem lesz egyszerű lefaragni a következő hónapokban – ezt nyilatkozta az osztrák istálló ifjú versenyzője, Max Verstappen, aki a 3. helyről kezdi meg a mai Brit Nagydíjat.

Verstappen 1 másodperccel maradt alul a silverstone-i időmérőn rajtelsőséget szerző Lewis Hamiltonnal szemben, és nem meglepő módon a másik Mercedesszel sem tudott mit kezdeni szombaton.

A holland így a 3. helyről várhatja a rajtot, ami elmondása szerint remek eredmény. Verstappent a hátrány sem lepte meg: azt mondja, nyilvánvaló, hogy a Mercedes óriási előnyben van a többiekkel szemben.

„Nem lepett meg a hátrány” – mondta a Red Bull versenyzője. „Még mindig tanuljuk az autót, próbálunk javítani rajta. De összességében szerintem az időmérő maga rendben volt. Úgy értem, szinte végig a harmadik helyen voltam. Ennél többet szerintem nem tehettem.”

„A Q3-ban futott utolsó köröm is jó volt. Volt egy momentumom az utolsó kanyarból kijövet, de… egyszerűen nagy a hátrányunk, és próbáltuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, ez most a 3. helyre elég.”

A holland versenyzőt természetesen megkérdezték arról is, véleménye szerint fel fogja-e tudni venni a versenyt a Mercedesekkel a vasárnapi futamon.

„Normál esetben nem, csupán bízunk abban, hogy tiszta rajtunk lesz, onnantól kezdve pedig próbálom a legjobbat nyújtani az autóban. Ha ez arra lesz elég, hogy kövessük őket egy kicsit, akkor elégedettek lehetünk vele, és gyűjthetünk néhány értékes pontot.”

Verstappen hozzátette, az autó érezhetően javult a két héttel ezelőtti Magyar Nagydíj óta, köszönhetően a csapat kemény munkájának, illetve a rengeteg fejlesztésnek.

„Igen, azt gondolom, a magyarországihoz képest egyértelműen jobb. A Hungaroringen nem igazán volt jó. Természetesen vannak még dolgok, amiken javítanunk kell, és dolgozunk is ezen. Most egyszerűen csak az egyensúlyon kell dolgoznunk, muszáj több teljesítményt kisajtolnunk belőle.”

„Tudunk javítani az autón, a probléma viszont alapvetően az, hogy túl nagy a hátrányunk az előttünk lévőkhöz képest, és ezt nehéz lesz csökkenteni. De a srácok kőkeményen dolgoznak azon, hogy javítsanak az autón, és bízom benne, hogy sikerül is. Viszont természetesen a többiek sem pihennek, szóval rengeteg munka áll előttünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!