Verstappen nem sokat körözött, elárulta, mi volt az oka - F1VILÁG.HU

Verstappen nem sokat körözött, elárulta, mi volt az oka

Nem sokat körözött a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén Max Verstappen, nem az autóval voltak azonban problémák, egész egyszerűen sokat változtattak annak beállításain, ami igencsak időigényes folyamat volt. A holland pilóta optimistán várja a folytatást.

Verstappen a második gyakorláson mindössze 8 körig jutott, az edzés során pedig rengeteg időt töltött a garázsban. Bár kezdetben problémára gyanakodott mindenki, a világbajnoki éllovas elárulta, valójában az autó beállításain dolgoztak.

A világbajnoki pontversenyt 116 pontos előnnyel vezető holland azt mondja, a tervezettnél több ideig tartott a kényszerpihenő, de nem aggódik, szerinte a mai eredmények nem reprezentatívak. Verstappen az élen végző Carlos Sainztól bő 3 tizeddel lemaradva a 4. helyen zárta a napot.

 

„Az első szabadedzésen az autó egészen jól működött, a második edzésen pedig szerettünk volna kipróbálni néhány dolgot” – magyarázta Verstappen az edzésnap végén. „De egy kicsit tovább tartott változtatni az autón, és aztán ki akartunk próbálni még valamit, és sokáig tartott az újbóli változtatás is.”

„Nem köröztünk sokat, ezért nem igazán reprezentatív az, amit a második edzésen mutatottunk. Természetesen bőven van lehetőségünk a fejlődésre.”

„Nem igazán van referenciapontunk, és mivel sokat változtattunk az autón, mindent alaposan ki kell elemeznünk. Itt fontos, ha az ember egy körön gyors, sok mindent ki fogunk elemezni. Az első edzésen a hosszú etapon is dolgoztunk egy kicsit, nem gondolom, hogy olyan katasztrofális a helyzet.”

Arra a kérdésre, hogy reményei szerint a győzelemért harcolhat-e, Verstappen így felelt: „Természetesen – ha pedig nem tudunk, hát nem tudunk, ilyen egyszerű.”

Verstappen egyébként akár már ezen a hétvégén bebiztosíthatja pályafutása második világbajnoki címét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen nem sokat körözött, elárulta, mi volt az oka
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!