Verstappen: Nem dől össze a világ, ha elveszítem a bajnokságot - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem dől össze a világ, ha elveszítem a bajnokságot

HIRDETÉS
Egyáltalán nem aggódik a bajnoki hajrá miatt a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen. A holland azt mondja, amúgy is mindig mindent belead, szóval a vb-címért való küzdelem nem jelent extra nyomást számára.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Yuri Kochetkov - Pool/Getty Images)

Verstappen jelenleg 2 pontos hátrányban van a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben, a Forma-1-es mezőny pedig ezen a hétvégén a törökországi Isztambulban vendégeskedik.

A bajnokságból még 7 verseny van hátra, Verstappen pedig azt mondja, ő és csapata is higgadtan várják a folytatást.

„Ugyanaz a helyzet, mint mindig – nagyon higgadtak és koncentráltak vagyunk” – mondta a holland versenyző újságíróknak nyilatkozva csütörtökön.

„Természetesen győzni akarunk, az egész csapat győzni akar, szóval a mentalitás megvan. De nem lehet erőltetni semmit, és nem is kell stresszelni emiatt, mert mindig a tőlünk telhető legjobbat akarjuk nyújtani.”

„Természetesen ezen a hétvégén is erre törekszünk.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan tud ennyire higgadt maradni a bajnoki küzdelem jelentette nyomás ellenére, a holland így felelt: „Én mindig a legjobbat nyújtom, és tudom, hogy a csapat is minden tőle telhetőt megtesz.”

„Ha az idény végén az első helyen végzünk, az lenyűgöző eredmény lesz, és ezért is dolgozunk. De ha a 2. pozícióban végeznénk, szerintem akkor is elmondhatnánk, hogy nagyszerű idényünk volt.”

„Végső soron nem igazán fog változtatni az életemen. Élvezem, amit csinálom, és szerintem ez is nagyon fontos. Szóval tényleg nincs mi miatt aggódnom.”

Az önbizalom tehát megvan az energiaital-gyárosok oldalán, ám azt Verstappen is elismeri, lesznek kérdőjelek a bajnoki hajrában az új pályák miatt, hiszen a mezőny Katarba és Szaúd-Arábiába is ellátogat idén.

Hirdetés

„Továbbra is azt gondolom, hogy kemény versenyek várnak ránk, mert nem igazán tudjuk, milyenek lesznek. Elöl leszünk? Vagy éppen csak lemaradva?”

„Úgy gondolom, néhány pálya egy kicsit talán jobb lesz nekünk – legalábbis papíron –, és lesznek helyszínek, melyek a Mercedesnek fekszenek majd jobban.”

„Remélhetőleg úgy folytatjuk, ahogy az elmúlt három versenyen. Nagyon szoros volt, és remek csatákat vívhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!