Friss hírek

Verstappen nem számít arra, hogy büntetést kap

A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen azt mondja, egyáltalán nem lepte meg, hogy a Mercedes a múlt vasárnapi incidens felülvizsgálatát kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA). A holland ugyanakkor azt mondja, nem számít büntetésre.

Verstappen a Brazil Nagydíjon keményen védekezett Lewis Hamilton ellen, a futam 48. körében pedig kiterelte riválisát a versenypályáról. A versenybírók nem látták szükségesnek az eset kivizsgálását, ráadásul a Mercedes versenyzője pár körrel később megelőzte a hollandot, majd megnyerte a versenyt.

Azóta azonban előkerült egy belső kamerás felvétel, ami a verseny során még nem állt a stewardok rendelkezésére, a Mercedes pedig erre alapozva az ügy felülvizsgálatát kérte. A német istálló meghallgatását csütörtök délután tartják.

Verstappen a Katari Nagydíj helyszínén elárulta, nem lepődött meg a Mercedes kérelmén, de nem gondolja úgy, hogy büntetést kap.

„Nem, nem igazán lep meg, de így megy ez” – mondta a holland pilóta, amikor az ügyről kérdezték Katarban.

A világbajnoki éllovas hozzátette, nem gondolkodott még azon, kaphat-e büntetést a történtek miatt.

„Még csak nem is gondolkodom ezen. Ha, ha, ha… Nem dől össze a világ… De nem számítok arra, hogy így lesz, mert úgy gondoltam, hogy fair és kemény küzdelem volt két olyan srác között, akik a bajnoki címért csatáznak. Eleve nem ígérkezett könnyű előzésnek, mert én nem ilyen vagyok, és szerintem nem is ilyennek kell lennie, ha az ember a bajnoki címért harcol.”

Verstappen azt mondja, hasonló körülmények között ugyanígy tenne.

„Azt gondolom, versenyzőként pontosan tudjuk, mit tehetünk meg, és mit nem az autóban ülve. Keményen harcoltunk, későn fékeztünk a kanyar előtt, a gumik pedig már eléggé elkoptak. Ha sokkal határozottabban fordultam volna balra, egyszerűen kiperdültem volna a pályáról. Ezért van az, hogy versenyzőként próbáljuk kontrollálni az autót.”

„Szerintem, mindketten későn fékeztünk, szóval nagyon nehéz lett volna bevenni a kanyart. De ez már csak utólagos okoskodás, nehéz megmondani. Nem foglalkozom vele túlzottan, mert nem az én kezemben vannak az ilyen dolgok. Én vagyok a versenyző, nekem csak arra kell fókuszálnom, ami a pályán történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!