Verstappen nem számít olyan gondokra Szingapúrban, mint Monacóban - F1VILÁG.HU

Verstappen nem számít olyan gondokra Szingapúrban, mint Monacóban

Egy utcai helyszínen, Szingapúrban folytatódik ezen a hétvégén a 2022. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat, Max Verstappen pedig azt reméli, nem szembesülnek olyan problémákkal, mint hónapokkal ezelőtt, Monacóban.

A Red Bull idén igencsak megszenvedte autójának hatalmas tömegét, az energiaital-gyárosok ugyanis azon csapatok közé tartoztak, melyek nemigen tudtak a 798 kg-ban meghatározott minimumsúly közelébe kerülni a bajnoki évad elején. A helyzet persze sokat javult azóta Verstappenék esetében, Monacóban azonban a túlsúlyos autó még igencsak megnehezítette a vb-címvédő dolgát, aki alulmaradt csapattársával, a versenyt megnyerő Sergio Perezzel szemben.

A világbajnoki pontversenyt 116 pontos előnnyel vezető Verstappen elárulta, nem számít a monacóihoz hasonló problémákra.

 

„Monaco egyszerűen nem megfelelő pálya volt a túlsúlyos autónknak” – magyarázta a holland. „Ezért voltunk egyszerűen alulkormányzottak, és az autó sokkal hajlamosabb volt arra, hogy blokkoljanak az első kerekei. De nem hiszem, hogy ezzel gond lesz Szingapúrban.”

„De lehet, hogy másmilyen dolgokra számíthatunk. Nem voltunk ott egy ideje, és általában eléggé hepehupás a pálya. Egyszerűen csak dolgoznunk kell a beállításokon, látnunk kell, hogyan reagál az autó ezekre a bukkanókra, és meg kell próbálnunk olyan gyorsnak lenni, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen nem számít olyan gondokra Szingapúrban, mint Monacóban
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!