Friss hírek

Verstappen „nem teljesen ért egyet” a büntetéssel

3 rajthelyes büntetés kap a hétvégi Orosz Nagydíjon Max Verstappen, amikor a monzai versenyen összeütközött Lewis Hamiltonnal. A holland „nem teljesen ért egyet” a büntetéssel.

Verstappen az Olasz Nagydíj 26. körében ütközött össze Hamiltonnal: szerinte a hétszeres világbajnok leszorította őt, ezért történt az incidens, melynek következtében mindketten kiestek.

A versenybírók viszont másképp látták: szerinte Verstappen manővere túl optimista volt, és javarészt neki köszönhető az, hogy összeütköztek. Emiatt a Red Bull versenyzőjét 3 rajthellyel hátrébb sorolják majd Szocsiban.

„Pozícióért versenyeztünk, de ahhoz, hogy megcsináljuk a kanyart, a két versenyző együttműködésére van szükség, Lewis viszont csak szorított le, egészen addig, amikor már nem volt hely két autónak – és ekkor ütköztünk” – mondta a holland.

„Amikor kihajtott a bokszból, már akkor elkezdett leszorítani engem az 1-es kanyar előtt, emiatt a pálya zöld részét is használnom kellett. Nagyon szoros volt, de volt helyem a külső íven, és aztán kitolt a narancssárga hurka-kerékvetőre. Azért voltam ott, hogy megpróbáljak keményen, de fair módon versenyezni.”

Verstappen azt mondja, bár nem ért egyet a versenybírók döntésével, kénytelen elfogadni.

„Nem teljesen értek egyet a büntetéssel, mert úgy hiszem, versenybaleset volt. Nagyon balszerencsés dolog, ami történt, de mindketten profik vagyunk, szóval tovább fogunk lépni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!