Friss hírek

Verstappen: Nem tesz boldoggá, hogy leköröztem Hamiltont

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője szerint csak kívülről tűnt könnyűnek az Emilia-Romagna Nagydíjon szerzett győzelme – azonban a holland számára voltak kihívást jelentő pillanatok a versenyen.

Verstappen a pole-ból indulva magabiztos győzelmet aratott az Emilia-Romagna Nagydíjon, így jelentős mértékben tudta csökkenteni hátrányát a világbajnoki pontversenyben – legfőbb riválisa, Charles Leclerc ugyanis csak a 6. helyen ért célba. 

„Otthon ülve minden bizonnyal könnyűnek tűnt a mai verseny, de nem volt az, ébernek kellett lenni. Nagyon könnyű letérni az ideális ívről” – nyilatkozta Verstappen a futamot követően. 

Hirdetés
 

Verstappen szerint versenyről versenyre változhatnak az erőviszonyok, így fontos, hogy haladjanak a fejlesztésekkel – és különös hangsúlyt kell fektetniük a gumikezelésre is a jövőben, ez ugyanis kulcsfontosságú lesz. 

„Az autó jó volt, a tempó is megfelelő volt, ezt már a sprintfutamon is láttuk” – mondta a holland. „Hogy miénk-e a leggyorsabb autó? Ha megnézzük, mi történt Ausztráliában, akkor azt kell mondjam, hogy nem, valószínűleg nem. Úgy gondolom, minden pályán másképp néz ki a helyzet. Minden nagydíj az apróságokról szól.”

„Nagyon fontos a gumikezelés – lehet a tiéd a leggyorsabb autó, de az egyensúlynak meg kell lennie, különben nem fognak működni a gumik, és veszítesz.”

A kérdésre, akadtak-e nehézségei a futamon, a Red Bull versenyzője így válaszolt: „Igen, nem volt egyszerű a lekörözöttekkel. Mert természetesen a száraz íven maradtak, és akkor neked a nedves aszfalton kell előznöd, ez trükkös.”

Verstappen tavalyi fő riválisát, Lewis Hamiltont is lekörözte – a hollandot arról kérdezték, milyen érzés volt ez számára: „Semmi különös nem volt. Nem vagyok ettől boldogabb, hogy adtam egy kört Lewisnak.”

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc a 3. helyen haladt, amikor Sergio Perezt üldözte, ám hibázott, kicsúszott, így számos pozíciót veszített, és a bokszot is meg kellett látogatnia. A monacóit végül a 6. helyen intette le a kockás zászló. 

„Egy ilyen hiba pillanatok alatt megtörténik” – véli Verstappen. „Ez fájdalmas számára, de nem hiszem, hogy ezt el kell magyaráznom neki. A világbajnokság még annyira hosszú, hogy ezt még jóvá lehet tenni.”

A következő, Miami Nagydíjjal kapcsolatban Verstappen egyelőre nem kívánt jóslatokba bocsátkozni, egyelőre a vasárnapi eredménynek szeretne örülni. 

„Miami minden csapat számára egy kérdőjel. Szóval fogalmam nincs. Egyszerűen örülök most, hogy itt mindent jól csináltunk. A továbbiak arról szólnak majd, hogy milyen fejlesztések kerülnek az autóra és ezek milyen hatással lesznek a tempóra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!