Friss hírek

Verstappen: Nem vagyunk elég gyorsak a Mercedeshez képest

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 12: Third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium following the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 12, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Joe Klamar/Pool via Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24KY27X8N1W11 // Usage for editorial use only //
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt mondja, minden tőle telhetőt megtett, végül azonban nem tudott a Mercedes versenyzői előtt végezni a vasárnapi Stájer Nagydíjon.

A holland pilóta a 2. helyről rajtolt a szezon második futamán, és sokáig tartotta is ezt a pozíciót, a futam utolsó szakaszában azonban Valtteri Bottas megelőzte, így a Mercedes kettős győzelmet aratott.

Verstappen azt mondja, bár a dobogós eredménynek örül, ma ismét kiderült: sokat kell még dolgozniuk.

„Próbálkoztam, de túl lassúak vagyunk” – mondta a holland versenyző.

„Akkor is megtettem minden tőlem telhetőt, amikor Valtteri megelőzött. Próbáltam egy kicsit megnehezíteni a dolgát, bár egy körrel később egyébként is megelőzött volna… De legalább egy kicsit szórakoztató volt, mert a futam amúgy unalmas volt.”

„A dobogós eredmény még így is jó, de rengeteg még a tennivaló.”

Verstappen azt mondja, úgy az autót, mint a motort tekintve is lemaradásban vannak még a Mercedeshez képest.

„Amilyen keményen csak tudtam, nyomtam, hogy tartsam a lépést velük, de még ez sem elég” – mondta Verstappen a Mercedes teljesítménye kapcsán.

„A mögöttünk lévőkhöz képest jelentős volt az előnyünk. Egy kicsit sokkolt is. Minden tőlem telhetőt megtettem, de végül nem volt elég ez sem. Van még tennivalónk.”

„Viszont kezdetnek jó, hogy a múlt heti nullázás után most egy dobogóval vágtunk vissza. Csapatként viszont győzni akarunk, és persze a világbajnoki címért harcolni. Ahhoz, hogy a vb-címért küzdjünk, futamokat kell nyernünk.”

„Meg kell vizsgálnunk a ma látottakat. Szerintem nagyon sokat veszítünk az egyenesekben is. Keményebben kell dolgoznunk, meg kell próbálnunk csökkentenünk a lemaradásunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek