Verstappen: Nem vagyunk messze a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nem vagyunk messze a Mercedestől

HIRDETÉS
Lenyűgözte a mugellói versenypálya a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú titánját, Max Verstappent, aki ráadásul nagyon elégedett, hiszen a Toszkán Nagydíj pénteki nyitónapján nem sokkal maradt le a Mercedesektől.
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 11, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen az első szabadedzést a 2., a másodikat pedig a 3. helyen zárta: pénteken mindössze 2 tizedmásodperccel volt lassabb az élen végző Valtteri Bottasnál, Lewis Hamiltontól pedig alig néhány századdal maradt le.

A Red Bull versenyzője úgy érzi, a Red Bull labdába rúghat Mugellóban, ugyanakkor tudja, sokat kell még dolgozniuk.

„Meglehetősen elégedettek lehetünk az autó viselkedésével, és szerintem jó első napot zártunk Mugellóban” – értékelte a pénteki munkát a fiatal holland.

„Nem vagyunk túl messze a Mercedestől, ami jó dolog, mint ahogy a balansz is rendben van. Persze mindig vannak dolgok, amiken javíthatunk, de összességében elégedett voltam.”

Verstappen említést tett a szabadedzések után arról is, mennyire élvezte a körözést a toszkán versenypályán, ahol soha nem versenyezhetett még a Forma-1-es mezőny.

„Ez egy igazán király pálya F1-es autóval, rengeteg gyors kanyar van rajta, és egyszerűen hihetetlen és élvezetes padlógázzal bevenni a két Arrabbiata nevű kanyart. Fizikailag igazán megterhelő pálya, ezt már ma éreztem, és természetesen vasárnap az 59 kör a hőségben nem lesz könnyű.”

„Tetszik a kihívás, és nem panaszkodhatunk, mivel nagyon keményen tréningezünk ahhoz, hogy beüljünk ezekbe az autókba, szóval élveznünk kell.”

„Ami a gumikat illeti, rosszabbra számítottam, szóval majd meglátjuk, mennyire tartják magukat a hétvége során. Ez a pálya fekszik nekem, ritmusos, nincsenek lassú kanyarok. Szóval várom már, hogy még többet körözzek rajta.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!