Verstappen: Newey távozása nem olyan drámai, mint amilyennek tűnik - F1VILÁG.HU

Verstappen: Newey távozása nem olyan drámai, mint amilyennek tűnik

HIRDETÉS
Nem olyan drámai a Red Bull Racing helyzete Adrian Newey távozása miatt, mint amilyennek kívülről tűnik: ezt mondta csütörtökön a háromszoros világbajnok Max Verstappen, aki ugyanakkor azt elismeri, a neves szakember nélkül az osztrák istálló nem tartana ott, ahol.
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing and First placed Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2023 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Newey 2025 tavaszán hagyja majd ott a Red Bullt, mindezt a héten jelentette be az osztrák csapat. Azt egyelőre nem tudni, a 65 esztendős szakember hol folytatja, ám jó esély van arra, hogy átszerződik a Ferrarihoz, ahol Charles Leclerc és Lewis Hamilton oldalán dolgozhat majd. A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen elismeri, jó lett volna, ha Newey marad a csapatnál ugyanakkor azt mondja, a sztártervező távozása nem olyan nagy katasztrófa számukra.

„Természetesen Adrian hihetetlenül fontos volt azokban a sikerekben, melyeket a Red Bull elért, de a szerepe az idő előrehaladtával változott egy kicsit” — mondta a holland. „Azt gondolom, sokan nem értik azt, hogy mit is csinál ő valójában. Nem azt mondom, hogy nem csinál semmit, de a szerepe átalakult. Sok remek szakember jött ehhez a csapathoz, akik erősítették a teljes részleget.”

„Természetesen szerettem volna, ha marad, hiszen mindig lehet támaszkodni az ő tapasztalatára. Emberként pedig nagyszerű fickó, akivel lehet beszélgetni. Ugyanakkor viszont nagyon bízom abban a technikai csapatban is, amely Adrianen kívül a rendelkezésünkre áll. Nagyon-nagyon erősek, és gyakorlatilag megmutatták ezt az elmúlt néhány évben azzal, hogy ilyen versenyképes autónk volt.”

„Szóval kívülről nagyon drámainak tűnik a dolog, de ha az ember tudja, mi történik csapaton belül, egyáltalán nem olyan drámai, mint amilyennek tűnik.”

Verstappen azt mondja, semmi értelme nem volt annak, hogy személy szerint elkezdje győzködni Newey-t a maradásról.

„Nem kell meggyőznöm senkit, mert végső soron ha valaki távozni akar, akkor távoznia is kell. És ugyanezt írtam neki is. Ha azt gondolod, ez a helyes döntés magad és a családod miatt, vagy más kihívást keresel, akkor ezt kell tenni. Az F1 egy cápákkal teli medence, mindenki magára gondol. Tudom ezt, nem vagyok hülye. Szóval rendben van a dolog.”

„Nem tagadhatom, jobb’ szerettem volna, ha marad, pusztán amiatt, amilyen ember, illetve a tudása miatt, no meg persze azért, amit potenciálisan vinni tud egy másik csapathoz, ha folytatni akarja. Emellett viszont bízom azokban az emberekben, akik nálunk dolgoznak, mert ők hihetetlenül jók abban, amit csinálnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Newey távozása nem olyan drámai, mint amilyennek tűnik
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!