Friss hírek

Verstappen: Nincs értelme még a köridők miatt aggódni

Fotó: Red Bull Racing

Nem aggódik az első teszthét eredményei miatt a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.

A holland versenyző csütörtökön kiábrándító napot zárt Barcelonában, hiszen mindössze 35 kört tudott megtenni azok után, hogy délelőtt műszaki gondok hátráltatták, délután pedig a kavicságyba csúszott.

Verstappen az eredménytáblán végül 9. lett, 2,7 másodperccel lemaradva Lewis Hamiltontól.

„Nincs értelme még a köridőket nézegetni” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Új aszfalt van a pályán, sokáig tart, mire kihozzuk belőle a jó köridőt. Csupán kétkörös etapokat futottunk. Szóval még nem aggódom.”

„A Mercedes és a Ferrari amúgy is erős lesz. Eddig nagyon elégedett vagyok az autómmal. A második héten egy kicsit talán többet tudunk mutatni.”

Bár nem sokat körözött csütörtökön, Verstappen azt mondja, ez nagy részben a csapat döntése volt.

„Nem akartunk körözni, amíg olyan vizes volt a pálya. Nem volt értelme számunkra. Amikor elkezdett felszáradni, kimentünk az intermediate-gumikkal. Látszólag minden jól működött. Teljesítettük a programunkat, az autót pedig nagyon rövid etapokon ellenőriztük a slick-gumikkal.”

„Amikor hosszabb etapokra akartunk váltani, támadt egy kis gondunk, volt némi szivárgás, szóval ellenőriztük az egész autót. Ez több időt vett igénybe, mint vártuk.”

„És aztán újra pályára gurultunk. Majd a 12-es kanyarban kicsúsztam. Próbáltam hátramenetbe kapcsolni, de valami történt a váltóval. Előfordul az ilyen. Mindent egybevetve: a körülmények nem voltak túl jók ezen a héten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!