Verstappen: Nincs esélyünk a pole-ra

Fotó: Red Bull Racing
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1Z9J7WJ8H1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője az F1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén Lewis Hamilton mögött a második helyen végzett, azonban a délutáni tréningen csak 17 kört tudott megtenni.

A második szabadedzésen Verstappen csak a 6. helyen végzett, és mindössze 17 kört tudott a pályán tölteni – míg legfőbb riválisai ennek több mint dupláját. 

A holland pilóta elárulta, törmelék miatt megsérült az autója, ezért voltak kénytelenek jelentős időt a bokszban tölteni. Ennek ellenére nincs elkeseredve, és úgy érzi, elegendő információt szereztek ahhoz, hogy ne kelljen kapkodniuk a hétvége további részén sem. 

„A mai nap rendben volt, elégedett vagyok az autó egyensúlyával”- nyilatkozta Verstappen csütörtök délután. „A második szabadedzésen, amikor a második szett abroncsra váltott mindenki, akkor vízszivárgás volt az autón, miután valami törmelék berepült a légbeömlőbe és megsérült a hűtő.”

„Meg kellett szerelnünk, ami időbe telt, de általánosságban véve úgy tűnik, hogy minden rendben, a tempónk elég jó volt.

„Elég kört teljesítettem ahhoz, hogy magabiztos legyek az autóban, kipróbáltunk néhány beállítást mindkét edzésen, és elégedett vagyok azzal, amink van” – folytatta. „A Mercedes még mindig nagyon erős, és nem hiszem, hogy harcba szállhatunk ellenük a pole-ért, de nagy a különbség a második és harmadik hely között – a holnapi időmérőn ezeket a helyeket betölthetjük.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!