Friss hírek

Verstappen nincs megelégedve a Pirelli magyarázatával

Miközben több versenyző is úgy nyilatkozott, kielégítő magyarázatot adott a Pirelli a Forma-1-es Azeri Nagydíjon történt defektekkel kapcsolatban, az egyik érintett, Max Verstappen azt mondja, számára még mindig nem világos, mi is történt két hete, Bakuban.

Verstappen az Azeri Nagydíj hajrájában, 5 körrel a leintés előtt kapott bal hátsó durrdefektet – ugyanúgy, ahogy a futam korábbi szakaszában az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll.

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli természetesen mélyreható vizsgálatba kezdett, végül megállapította, hogy nem az abroncsokkal volt probléma, hanem azok használati módjával – habár azt az olaszok is állították, sem a Red Bull, sem az Aston Martin nem szegett szabályt a minimális kezdeti guminyomás, illetve a maximális gumimelegítő-hőmérséklet kapcsán.

Hirdetés
 

A Pirelli mégis a vártnál alacsonyabb nyomással szembesült a versenyen, ez pedig hozzájárult a durrdefektekhez.

Pénteken a gumigyártó, az FIA és az F1 vezetősége összeült a versenyzőkkel Le Castellet-ben. Bár több versenyző is elégedetten távozott a meetingről, Verstappen viszont azt mondja, szerinte még azért magyarázatra szorulnak a bakui történések.

„Azzal természetesen elégedett vagyok, hogy mostantól mindenre jobban figyelnek majd. A bakui történésekkel kapcsolatban adott magyarázattal viszont nem vagyok elégedett, mert nem hinném, hogy teljesen világos a dolog. Legalábbis kifelé, a rajongók számára” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Én tudom, mi történt. A csapat tudja, mi történt, viszont nagyon kusza az a magyarázat, amit kiadtak. De ez van, az élet megy tovább. Mostantól remélhetőleg biztonságban leszünk az autóban, és nem történik semmit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!