Verstappen: Nincs pánik a Red Bull motorprojektje miatt - F1VILÁG.HU

Verstappen: Nincs pánik a Red Bull motorprojektje miatt

HIRDETÉS
Nincs ok a pánikra a Red Bull 2026-os motorjának fejlesztése kapcsán — mondja az energiaital-gyárosok holland pilótája, Max Verstappen.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 08: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 stops in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 08, 2024 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403080536 // Usage for editorial use only //

A Red Bull nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen azt követően, hogy a Honda 2021 végén formálisan kivonult a Forma-1-ből, ez energiaital-gyárosok úgy döntöttek, saját motor fejlesztésébe kezdenek. Ennek érdekében egy komplett motorközpontot építettek fel Milton Keynes-ben, ahol természetesen már javában folynak a munkálatok az új szabályok szerint épülő, 2026-ban érkező erőforráson.

A Red Bullak nincs könnyű dolga, hiszen a Ferrari, a Mercedes, a Renault és a Honda komoly tapasztalattal rendelkezik már az F1-es motorfejlesztés terén, Max Verstappen viszont azt mondja, egyelőre nem különösebben aggódik a dolog miatt.

„Ha most mindennel kapcsolatban spekulálnom kellene… Talán még amiatt is aggódhatnék, hogy élni fogok-e holnap, nem? Szóval nem igazán aggodalmaskodom emiatt túl sokat” — mondta a háromszoros világbajnok. „Persze szoros kapcsolatban vagyok Christiannal ezügyben, illetve azokkal is, akik ott dolgoznak. Mindenki gőzerővel nyomja, szóval nincs ok a pánikra. Nincs még 2026.”

Azt ugyanakkor a háromszoros világbajnok is elismeri, a Red Bull nagy kihívással áll szemben, hiszen komoly rutinnal rendelkező motorgyártók ellen kell felvennie a kesztyűt.

„Jól tudjuk, hogy ez egy nagyon nagy feladat, nem is vesszük félvállról. És persze sok tradicionális motorgyártó van itt, úgyhogy nem gondoljuk, hogy könnyű lesz legyőzni őket. De sok remek ember dolgozik a projekten, és nagyon izgatottak vagyunk ezzel kapcsolatban. Idővel majd kiderül persze, hogy milyen lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!