Verstappen nyerte a verseny nélküli Belga Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Verstappen nyerte a verseny nélküli Belga Nagydíjat!

HIRDETÉS
Az esős körülmények miatt valódi versenyzés nélkül zárult a 2021. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat 12. versenye, a Belga Nagydíj. A futamon mindössze néhány kört tettek meg a biztonsági autó mögött, végül pedig fél pontokat osztottak. Max Verstappen győzött George Russell és Lewis Hamilton előtt.
SPA, BELGIUM - AUGUST 29: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on the formation lap during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 29, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A szombati időmérő edzésen Max Verstappen szerezte meg a rajtelsőséget Belgiumban, mellőle George Russell várhatta volna a piros lámpák kialvását, míg a második sorban Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo sorakozott.

Az már viszonylag hamar kiderült, a mai versenyt esős körülmények között tartják meg, Sergio Perez számára pedig a lehető legrosszabbul indult a futam: a mexikói a rajtrácsra vezető körén autójával megcsúszott egy vízátfolyáson, és a Les Combes nevű kanyarban a gumifalnak ütközött. Mivel a Red Bull jobb első felfüggesztése túl komoly károkat szenvedett, eldőlt, hogy Perez nem állhat rajthoz a versenyen.

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a verseny rajtját folyamatosan későbbre tolták, végül 25 perces csúszás után a biztonsági autó mögül kezdődött meg a verseny, ám néhány kör után fel is függesztették a rajtprocedúrát.

A verseny mintegy 3 órás kényszerpihenő után, 18 óra 17 perckor folytatódott a biztonsági autó felvezetésével. A Safety Car mögött 3 kört tettek meg, majd újra a bokszba parancsolták a versenyzőket. Mivel a körülmények nem javultak, valódi versenyzést nem láthattunk Spa-Francorchamps-ban.

A szabályok szerint abban az esetben, ha a versenytáv 75 százalékát nem sikerült teljesíteni, 2 megtett kör szükséges ahhoz, hogy fél pontokat osszanak.

A győzelemért Max Verstappen tehát 12,5 pontot kap, míg a 2. helyen végző George Russell 9 ponttal gazdagodik. A 3. helyen Lewis Hamilton zárt, ő 7,5 pontot szerez Belgiumban.

Lewis Hamilton így továbbra is vezeti a bajnoki pontversenyt 202,5 ponttal, Max Verstappen 199,5 ponttal a második helyen áll.

A Belga Nagydíj végeredménye:

Poz.VersenyzőCsapatKül.Körök
1.Max VerstappenRed Bull1
2.George RussellWilliams1
3.Lewis HamiltonMercedes1
4.Daniel RicciardoMcLaren1
5.Sebastian VettelAston Martin1
6.Pierre GaslyAlphaTauri1
7.Esteban OconAlpine1
8.Charles LeclercFerrari1
9.Nicholas LatifiWilliams1
10.Carlos SainzSainz1
11.Fernando AlonsoAlpine1
12.Valtteri BottasMercedes1
13.Antonio GiovinazziAlfa Romeo1
14.Lando NorrisMcLaren1
15.Yuki TsunodaAlphaTauri1
16.Mick SchumacherHaas1
17.Nikita MazepinHaas1
18.Lance StrollAston Martin1
19.Kimi RäikkönenAlfa Romeo1
20.Sergio PerezRed Bull1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!