Verstappen ódákat zeng az új Red Bullról - F1VILÁG.HU

Verstappen ódákat zeng az új Red Bullról

HIRDETÉS
Eredményesen zárta a 2020-as szezon első tesztnapját a Red Bull Forma-1-es csapata. Max Verstappen szerint az istálló új autója egyértelműen sokkal jobb elődjénél.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during day one of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235KDQR591W11 // Usage for editorial use only //

A holland versenyző a 4. legjobb idővel zárta a nyitónapot Barcelonában, ám ami ennél sokkal fontosabb, rengeteg időt töltött a pályán: összesen 168 kört tett meg a Honda-motoros RB16-ossal, így a nap legszorgalmasabb versenyzője lett.

„Az autó mindenhol gyorsabb, ami jó – és úgy tűnik, a megbízhatóság is jobb!” – mondta elégedetten Verstappen a tesztnap végén.

„Kétségkívül javítottunk az autón azokon a területeken, melyeken szerettünk volna. Rengeteg kört tettünk meg, ki tudtunk próbálni mindent, és megfigyelhettük, miben tudunk még fejlődést elérni.”

„Jó napunk volt, az autó nagyon jól működik együtt a motorral. Pont ezt akarjuk látni, és ez a legfontosabb dolog. Nagyon örülök neki. Most meg kell ismernünk az autót, ki kell próbálnunk különféle dolgokat vele, és alaposan meg kell vizsgálnunk az adatokat, hogy lássuk, miben javulhatunk még.”

Verstappen a tesztnap során két alkalommal is megpördült a 13-as kanyarban, ám nem tulajdonított különösebb jelentőséget ennek.

„Egyszer megcsíptem a kavicsos részt, ezért pördültem meg. Megesik az ilyen, amikor az autó határait feszegeti az ember. Szerencsére nem sérült meg az autó, ez a legfontosabb.”

Arra a kérdésre, hogy az új Red Bull átment-e az első vizsgán, a holland így felelt: „Nem, az első vizsga majd Melbourne-ben lesz!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!