Friss hírek

Verstappen odaszúrt Hamiltonnak és az FIA-nak

Odaszúrt egy interjúban riválisának, Lewis Hamiltonnak, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetségnek a Forma-1-es világbajnokságot jelenleg vezető Max Verstappen.

A Red Bull és a Mercedes versenyzője idén nagyon kiélezett küzdelmet folytat a világbajnoki címért: két versennyel a szezon vége előtt Verstappen előnye mindössze 8 pont a tabellán.

A két versenyzőt az elmúlt időszakban több büntetés is sújtotta: Verstappent Brazíliában 50 ezer eurós – átszámítva közel 18,5 millió forintos – pénzbírsággal sújtották, mert hozzányúlt Hamilton versenyautójának hátsó szárnyához.

Hirdetés
 

Hamilton ugyancsak pénzbírságot kapott egy másik kihágás miatt: brazíliai győzelme után felvett a pályán egy brazil zászlót, eközben pedig kicsatolta biztonsági övét, és úgy hajtott be a bokszba. A hétszeres világbajnokot viszont csak 5 ezer euróra – mintegy 1,8 millió forintra – bírságolták, és további 20 ezer eurós – 7,3 millió forintos – pénzbírságot kapott 2022 végéig felfüggesztve.

Verstappen utalt rá, egyáltalán nem érzi úgy, hogy igazságos ítélet született a két ügyben.

„A hátsó szárnyhoz nem szabad hozzányúlni, ez biztos. Máskülönben nagyon komoly pénzbírságot kapsz” – mondta a holland versenyző a DAZN kérdésére, majd következő mondatával odaszúrt egy kicsit.

„De kicsatolt biztonsági övvel lehet vezetni, az olcsóbb. Szóval talán elgondolkodom rajta!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!