Verstappen ölébe esett a győzelem Franciaországban - F1VILÁG.HU

Verstappen ölébe esett a győzelem Franciaországban

HIRDETÉS
A Red Bull címvédője könnyű futamgyőzelmet szerzett a Forma-1-es Francia Nagydíjon, miután Charles Leclerc az élről állva falnak ütközött. Jelentősre nőtt a kettejük közötti különbség a világbajnoki tabellán.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 24: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 24, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Nem a Francia Nagydíj volt Max Verstappen életének legizgalmasabb F1-es futama, miután legnagyobb ellenfele, az előtte autózó Charles Leclerc a verseny 18. körében önhibájából megpördült és a falnak ütközött. Az ekkor második helyen autózó Verstappen előtt megnyílt az út a győzelem felé, amit könnyedén be is húzott. Végül 10,5 másodperces előnnyel ért célba a mögötte autózó Lewis Hamilton előtt.

„Egészen a rajttól kezdve jó volt a tempónk, nyomást tudtam helyezni Charles-ra, de ebben a hőségbe nagyon gyorsan túlmelegedtek az abroncsok, ezért csak egyszer tudtam igazi előzési lehetőséget teremteni, a 11-es kanyarban. Próbáltam higgadt maradni és közelről követni őt, aztán persze korábban kiálltunk a bokszba. Onnantól soha nem lehet tudni, milyen irányt vesz a verseny. Az autó ma gyors volt, és persze Charles szerencsétlenül járt, remélem, hogy jól van.”

Verstappen két körrel Leclerc hibája előtt állt ki kerékcserére. Ettől a ponttól a gumikezelés vált a legfontosabb feladattá a számára.

„Onnantól a saját versenyemmel foglalkoztam és vigyáztam a gumikra, mert olyan hosszú a bokszutca, hogy nem állhattunk ki még egyszer. Kint kellett maradnom, így minden a gumikímélésen múlt.”

A világbajnoki éllovas elárulta, a versenyhez való hozzáállásán nem változtat az, ha a közvetlen ellenfele kiesik a versenyből.

„Mindig a lehető legtöbb pont megszerzésén dolgozom. Még mindig nagyon sok futam vár ránk, ahol pontokat kell szerezni. Ebből a szempontból a mai egy jó nap volt” – tette hozzá.

A jövő hétvégi Magyar Nagydíjra előretekintve jóslatokba nem bocsátkozott, de azt elárulta, elsősorban miben kell fejlődnie a Red Bullnak.

„Sok feladat vár ránk, különösen az egykörös tempót tekintve. Egyszerűen csak folytatjuk a munkát” – fogalmazott.

A Francia Nagydíjat követően Verstappen előnye 63 pontra nőtt Leclerc előtt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!