Friss hírek

Verstappen: Olyan a stílusom, mint Alonsóé

A Toro Rosso új igazolása, a Forma-1-ben jövőre bemutatkozó Max Verstappen úgy nyilatkozott, vezetési stílusa leginkább a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóéhoz hasonlít.


A Toro Rosso új igazolása, a Forma-1-ben jövőre bemutatkozó Max Verstappen úgy nyilatkozott, vezetési stílusa leginkább a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóéhoz hasonlít.

Az ifjú tehetség – a korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen fia – jelenleg a Forma-3-as sorozatban vitézkedik, 2015-ben pedig a száguldó cirkusz történetének legfiatalabb debütánsa lehet a maga 17 évével.

„Azt hiszem, más a vezetési stílusom, mint az apámé, sokkal inkább olyan, mint Alonsóé” – mondta a holland versenyző.

„Amikor neki sima vezetésre van szüksége, simán vezet – ha például vigyáznia kell a gumikra. Ha pedig agresszívnek kell lenni, akkor agresszív, de mindig kontroll alatt tartja a dolgokat. Én magam is ezt szeretem, és ezt bizonyítottam is az F3-ban.”

A korábbi Forma-1-es világbajnok Jacques Villeneuve nemrég úgy nyilatkozott, véleménye szerint rossz üzenet az, hogy a királykategóriában olyan fiatal versenyzők mutatkozhatnak be, mint a még csak 16 éves Verstappen, a holland azonban úgy véli, manapság már jóval felkészültebbek a fiatalok.

„Manapság sokkal korábban kezdik a gokartozást és a versenyzést. Korábban 19-20 évesen kezdtek el versenyezni, most 15-16 évesen. Ráadásul most sokkal több dolog elérhető az adatok, valamint a szimulátorok tekintetében, szóval sokkal felkészültebbek vagyunk a nagy lépés megtételére.”

„Beszéltem már jövőbeli csapattársammal [Daniil Kvyattal] is. Másokkal még nem igazán volt szerencsém, de ennek is eljön majd az ideje. Ki kell vívni a tiszteletüket, de nem látok semmit problémát ebben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek