Verstappen: Óriási az előnyöm, de nem hibázhatunk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Óriási az előnyöm, de nem hibázhatunk

A Ferrari gyors, a Mercedes pedig kezd magára találni, így Max Verstappen és a Red Bull annak ellenére sem lazít, hogy jelenleg 80 pontos előnnyel vezetik a Forma-1-es egyéni világbajnokságot.

Max Verstappen a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon megszerezte idei nyolcadik futamgyőzelmét, így szinte behozhatatlan, 80 pontos előnyre tett szert Charles Leclerc-rel szemben. A két pilóta közti jelentős különbséget talán az tükrözi leginkább, ha belegondolunk: Leclerc még úgy is 5 pontos hátrányban lenne Verstappenhez képest, ha megnyerné a soron következő három futamot, miközben a holland egyszer sem ér célba. A helyzete ellenére Verstappen nem ül a babérjain, a nyári szünetet követően ugyanolyan elszántsággal versenyez majd, mint eddig.

„Ez nyilván egy óriási előny, de nem engedhetünk meg magunknak túl sok hibát. Még a versenyen is voltak kisebb problémáim a kuplunggal és a felváltásokkal, így nem volt jó vezetni. Összességében természetesen jó a helyzet, de tovább kell javulnunk, tovább kell folytatnunk a munkát.”

A szezon első felében a megbízhatóság jelentette a Red Bull legfőbb gyenge pontját. Verstappen az első három futamból két alkalommal kieséssel zárt, így Charles Leclerc jelentős, 46 pontos előnyt alakított ki vele szemben. Azóta nagyot fordult a kocka, de a Red Bull csapatfőnöke szerint pontosan az F1 gyors változásai miatt nem lazsálhatnak.

„Így nagyszerű elmenni a nyári szünetre, de még sok verseny vár ránk. A Ferrari gyors, a Mercedes pedig kezd visszatérni a játékba. Hosszú még a világbajnokság, és sprintverseny is lesz. Semmit sem veszünk garantáltnak, még sok különböző helyszín vár ránk” – fogalmazott Christian Horner.

A hungaroringi győzelmének köszönhetően tehát Verstappen begyűjtötte idei nyolcadik első helyét. Mivel a szezonból még kilenc verseny hátravan, a holland címvédő akár még Michael Schumacher és Sebastian Vettel rekordját is megdöntheti: a két pilóta 13-13 futamgyőzelemmel rendelkezik egy szezonon belül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!