Verstappen óriási fölényben a barcelonai nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Verstappen óriási fölényben a barcelonai nyitóedzésen

HIRDETÉS
A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen domináns formában indította a Forma-1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjét: a holland saját csapattársánál is bő 7 tizedmásodperccel volt gyorsabb a nyitóedzésen.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 02, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

A száguldó cirkusz mezőnyét száraz pálya és 25℃ körüli levegőhőmérséklet fogadta a barcelonai versenypályán, melynek vonalvezetése az idei évre némiképp módosult, az utolsó szektor lassítóját ugyanis idén már nem használja az F1-es mezőny, helyette két tempós jobbkanyar visz rá a katalán ring célegyenesére. Emiatt persze a köridők is jelentősen javultak a tavalyi évhez képest.

Az élen a Red Bull címvédője, Max Verstappen zárt: a holland pilóta 1 perc 21,248 másodperces idővel zárt az élen, 768 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Sergio Perezt. Az igazsághoz persze hozzátartozik, Verstappen a lágy, míg Perez a közepes keverékű abroncsokkal futotta legjobbját.

A 3. helyen nagy meglepetésre Esteban Ocon végzett az Alpine autójával, a francia versenyző csupán 4 századmásodperccel volt lassabb Pereznél, és kiválóan kezdett a csapattárs, Pierre Gasly is, aki az 5. legjobb időt futotta a lágy keverékű gumikkal. De jól indította a katalán hétvégét az AlphaTauri újonca, Nyck de Vries is, aki a 4. helyen zárta a tréninget.

A Ferrarik visszafogottan kezdtek, az olasz istállónál komoly összehasonlítási munkát végeztek, hiszen míg Charles Leclerc az eddigi oldalszekrényekkel szerelt autóval rótta a köröket, addig a hazai közönsége előtt versenyző Carlos Sainz az új oldaldobozokkal dolgozhatott. Kettejük közül Leclerc volt gyorsabb, ám csupán 32 ezreddel, mint spanyol csapattársa. A két Ferrari így Kevin Magnussen mögött, a 8. és 9. helyen végzett.

A szezon eddigi hat versenyéből ötöt dobogós eredménnyel záró Fernando Alonso az utolsó pillanatban jött fel a 6. helyre, mindössze 2 ezreddel volt lassabb, mint az előtte végző Gasly. A top 10-ben George Russell zárt még a Mercedesszel, míg Lewis Hamilton csak 12. lett.

A McLarenek sem villogtak túlzottan: Lando Norris a 11., míg újonc csapattársa, Oscar Piastri csak a 17. lett, és Lance Stroll is a mezőny második felében zárt, ő 15. lett az Aston Martinnal. A sort a Williamsek zárták: Logan Sargeant 19., Alex Albon 20. lett. Előbbi versenyző az edzés utolsó perceiben össze is koccant Pierre Gasly Alpine-jával, baleset azonban szerencsére nem lett az incidensből.

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj programja 17 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!