Verstappen örül a győzelemnek, de dühös Hamilton manővere miatt - F1VILÁG.HU

Verstappen örül a győzelemnek, de dühös Hamilton manővere miatt

Forma-1-es karrierje 37. futamgyőzelmét szerezte meg a kaotikus Ausztrál Nagydíjon Max Verstappen, aki úgy érzi, Lewis Hamilton nem szabályosan előzte meg a rajtot követően.

Egy zűrzavaros, két és fél órán át tartó futamot nyert meg Melbourne-ben Max Verstappen. Bár a holland pilóta a pole-pozícióból rajtolva aratott győzelmet, a versenye egyáltalán nem alakult könnyen. A rajtja közepesen sikerült, így az elején mindkét Mercedes megelőzte őt, később egy elfékezés miatt a pálya mellett is járt, az egyik piros zászlós megszakítás pedig megfosztotta a több másodperces előnyétől.

„Nagyon rossz volt a rajtunk, aztán az első körben nagyon óvatos voltam, mivel sok volt a veszítenivalóm. Az autóm tempója rendben volt, ez szerintem már az elején is látszott, de ezek a piros zászlós megszakítások… Nem is tudom. A másodikat nem igazán értettem. Kicsit zűrös volt, de mindent túléltünk, ismét jó volt a tempónk, és végül nyertünk, ami a legfontosabb” – fogalmazott a leintést követően.

 

Verstappen nem is próbálta leplezni, mennyire elégedetlen volt azzal, ahogy Lewis Hamilton az első körben egy agresszív manőverrel maga mögé utasította őt. Úgy érzi, nem volt teljesen sportszerű az előzés.

„Én azon voltam, hogy elkerüljem az ütközést. A szabályok nyilvánvalóan meghatározzák, a külső íven mit szabad csinálni, de ezt nyilvánvalóan nem tartatják be. De semmi gond, a tempónk jó volt, így végül megelőztük őket. A következő futamra ezt is figyelembe kell venni.”

A Red Bull pilótája a futam egy szakaszán több mint tíz másodperces előnnyel vezetett Hamilton előtt, amikor az utolsó előtti kanyarban szélesre csúszott, és csak a pályát övező füves területet meglátogatva tudott visszatérni az aszfaltra. Szokatlan hiba volt ez tőle, amit egy egyszerű elfékezéssel magyarázott.

„Szerintem tettem egy szívességet a városnak, azon a területen nem kell lenyírniuk a füvet. Nem, kicsit elfékeztem magam, és nem akartam teljesen lekockázni a gumikat, ezért kiszélesítettem” – emlékezett vissza a történtekre.

Verstappen karrierje 37. F1-es győzelmét szerezte meg Melbourne-ben, az ünneplése azonban nem lehet felhőtlen. Az interneten terjedő fotók alapján az egyik újraindítás során hibásan állt fel a rajtrácsra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen örül a győzelemnek, de dühös Hamilton manővere miatt
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!