Friss hírek

Verstappen örül a pole-nak, de nem számít könnyű versenyre

Forma-1-es pályafutása 10. rajtelsőségét szerezte a Holland Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen. A holland azt reméli, vasárnap sikerül győzelemre váltani a rajtelsőséget.

Verstappen mindössze 38 ezredmásodperccel utasította maga mögé a címvédő Lewis Hamiltont, habár úgy tűnt, a Red Bull nagyon előnyben van a Mercedesszel szemben.

A történethez persze hozzátartozik, utolsó gyorskörében versenyautójának DRS-rendszere nem működött megfelelően, emiatt pedig értékes századmásodperceket veszített.

Verstappen természetesen örül a pole-nak, ám nem számít könnyű versenyre.

„Természetesen fantasztikus érzés itt megszerezni a rajtelsőséget” – mondta Verstappen. „A közönség hihetetlen, nagyon élvezetes volt a mai nap.”

„Az autót nagyon jó volt vezetni. És a pálya is nagyon jó az időmérőn, amikor nincs sok üzemanyag az autóban.”

„Természetesen ez a lehető legjobb rajthely. Tudjuk, hogy előzni nehéz itt. Viszont nem számítok könnyű versenyre. A szombati nap viszont jó volt, úgyhogy remélem, be tudjuk fejezni a munkát vasárnap.”

„A gumik kezelése és a jó stratégia nagyon fontos lesz ahhoz, hogy nemzeti ünnep lehessen a vasárnap! Jelenleg örülök a legjobb köridőnek és élvezem ezt a légkört, és aztán majd foglalkozunk a versennyel is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!