Friss hírek

Verstappen óvatos, de győzni megy Imolába

Higgadtan, győzelmi célokkal várja a 2021-es Forma-1-es szezon második versenyét, az Emilia-Romagna Nagydíjat a Red Bull versenyzője, Max Verstappen.

A holland pilóta remek formában vágott neki az idénynek Bahreinben, hiszen az összes szabadedzésen, valamint az időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult.

A vasárnapi versenyen viszont nagy csatában alulmaradt a Mercedes hétszeres bajnokával, Lewis Hamiltonnal szemben, így Verstappen természetesen szeretne javítani Imolában.

Hirdetés
 

„A bahreini verseny nagyszerű kezdete volt a szezonnak. Pozitív hétvége volt a teljesítmény szempontjából, de persze semmi garancia nincs Imola előtt” – mondta a holland. „Az idény pozitívan indult, szóval remélhetőleg tartani tudjuk a formánkat, de nem lesz könnyű, és minden tekintetben tökéletesen kell dolgoznunk, hogy legyőzzük legfőbb riválisunkat.”

„Természetesen mindig vannak dolgok, amiket jobban csinálhatunk, de ezt mindig könnyű megmondani egy versenyhétvége után. Csapatként mindig igyekszünk fejlődni, de ez folyamatosan így van, mindig szeretnénk előre gondolkodni.”

„Ha meg is nyertük volna a bahreini versenyt, akkor is lettek volna területek, melyeken fejlődhettünk volna, főleg, ha egy hétszeres világbajnok csapattal harcolunk. Szóval így teszünk majd Imolában is. Készen állok a harcra, hosszú szezon lesz.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull idei autóját mennyivel élvezetesebb vezetni, mint a tavalyi modellt, Verstappen így felelt: „Nem gondolom, hogy össze lehet hasonlítani a két autót, mert rengeteg különböző tényező van, mint például a gumik és az aerodinamikai változások. Az RB16B viszont határozottan jól kezelhető volt eddig. Még csak egyetlen pályán voltunk vele, szóval minden egyes hétvégén meg kell találnunk jó egyensúlyt találni, de mindenki élvezi a Forma-1 ezen kihívását.”

Verstappen hozzátette, nehéz megmondani, mire lesznek képesek hétvégén, ám reméli, esélyük lesz a győzelemre Imolában is.

„Nagyon nyugodtan várom az imolai versenyhétvégét, várom már, hogy visszatérjünk oda. Tavaly jó versenyünk volt – egészen a gumiproblémáig. De még túlságosan a szezon elején járunk ahhoz, hogy tudjuk, hogyan fogunk teljesíteni. Várnunk kell, és majd kiderül, mi történik a pályán.”

„Motivált vagyok, minden egyes versenyen megpróbálok győzni. Szóval meglátjuk, hogy tudunk-e egy pozícióval jobbak lenni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!