Verstappen: Óvatosnak kell lenni a rajtnál - F1VILÁG.HU

Verstappen: Óvatosnak kell lenni a rajtnál

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es címvédője szerint a Belga Nagydíjon idén már nem lehet olyan meggondolatlanul versenyezni, mint a korábbi években. A 15. helyről rajtoló pilóta az óvatosságot hangsúlyozta ki a verseny kapcsán.
Max Verstappen

Az idei Forma-1-es szezonra alaposan átalakult a belgiumi Spa-Francorchamps versenypálya, aminek Max Verstappen szerint a pilóták versenyhez való hozzáállására is hatása lesz. Az egyes kanyar kijáratának bukóterét például aszfalt helyett immár sóderágy alkotja, így a versenyzők a korábbi évektől eltérően idén kénytelenek lesznek a rajt utáni tülekedésben is a pálya határain belül maradni.

„Abba senki nem akar belehajtani” – viccelődött a holland világbajnok. „Úgy értem, hogy nem raliautókkal versenyzünk, szóval attól távol kell maradnunk. Szerintem óvatosabbak leszünk.”

Verstappen a szombati Forma-3-as futamot hozta fel „elrettentő” példának, ahol az első körök során kétszer hajtott pályára a biztonsági autó.

„Erre már az F3-ban is láttunk példát. A pálya régi kialakításán a pilóták szélesen fordultak, majd visszatértek a pályára, mivel az megengedte ezt. Ez most már nem lehetséges, ebből fakadóan mindenki egy kicsit óvatosabb lesz” – tette hozzá a holland, aki a tegnapi időmérő után úgy fogalmazott: csalódott lesz, ha nem sikerül dobogóra állnia.

Verstappen csapattársa, Sergio Perez a második rajtkockából várja majd az indítást. Célja természetesen az, hogy minél hamarabb maga mögé utasítsa a pole-pozícióból induló Carlos Sainzt, arra azonban figyelni fog, hogy a Kemmel-egyenesben lehetőleg ne adjon szélárnyékot a Ferrari színeiben versenyző riválisának.

„Ha valaki nagyon szorosan követ, akkor természetesen nem akarok elsőként felmenni ez Eau Rouge-on. Remélhetőleg sokat ki tudunk hozni a helyzetből. A terv az, hogy egy jó rajttal gyorsan átveszem a vezetést Carlostól” – fogalmazott Perez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!