Verstappen pályacsúccsal az élen Hockenheimben - F1VILÁG.HU

Verstappen pályacsúccsal az élen Hockenheimben

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull ifjú versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Német Nagydíj pénteki második szabadedzésén. A 2. Lewis Hamilton, a 3. Valtteri Bottas lett.

Az már az első szabadedzésen is látszott, a Red Bull autójának fekszik a hockenheimi versenypálya, akkor ugyanis Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb – igaz, az ausztrál annak tudatában vágott neki a hétvégének, hogy motorkomponensek cseréje miatt rajtbüntetést kap, és a mezőny végéről vág neki a vasárnapi versenynek.

A péntek délutáni gyakorláson csapattársa, Max Verstappen érte el a legjobb köridőt: a holland 1 perc 13,085 másodperces időt ért el a másfélórás tréningen, és 26 ezredmásodperccel volt gyorsabb, mint a közvetlenül mögötte végző Lewis Hamilton. Verstappen ezzel új pályacsúcsot állított fel a Hockenheimringen, habár nem körözött sokat, az edzés során ugyanis technikai problémára panaszkodott.

A másik Mercedesszel Valtteri Bottas 3. lett, míg a világbajnoki pontversenyt vezető Sebastian Vettel a 4. legjobb időt autózta, megelőzve csapattársát, Kimi Räikkönent.

A két Ferrari hátránya 2, illetve 3 tizedmásodperc volt az élen végző Verstappenhez képest.

Fotó: Scuderia Ferrari

Továbbra is remek formában köröztek a Haas versenyzői, Romain Grosjean és Kevin Magnussen ugyanis a 6. és 7. helyeken zártak, és minden dicséret megilleti Charles Lecercet is, aki 1,2 másodperces hátránnyal 8. lett.

A top 10-ben a Renault versenyzője, Nico Hülkenberg, valamint a Force India francia pilótája, Esteban Ocon zárt.

A második edzésen viszont nem villogott Daniel Ricciardo: az első tréningen leggyorsabb ausztrál csak 13. lett, ráadásul egy alkalommal meg is pördült a pályán.

Fotó: McLaren

A McLarenek ezúttal is kiábrándítóan teljesítettek: Fernando Alonso 17., Stoffel Vandoorne pedig ezúttal is utolsó lett.

Hirdetés

A versenyhétvége programja szombaton 12 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától tartják.

A 2. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!