Verstappen: Pár nap alatt nem tudunk csodát tenni - F1VILÁG.HU

Verstappen: Pár nap alatt nem tudunk csodát tenni

HIRDETÉS
Néhány nap alatt nem tud csodát tenni a Red Bull Forma-1-es csapata – ezt mondta a 70. évforduló Nagydíjának pénteki szabadedzéseit követően Max Verstappen, aki azt reméli, sikerül azért előrelépniük autójukkal.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 07, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A holland pilóta az első gyakorláson a 3., a másodikon a 4. legjobb időt autózta, a Mercedesekhez képest azonban továbbra is jelentős az osztrák istálló hátránya.

Verstappen a pénteki gyakorlást követően úgy fogalmazott, elégedettek az elvégzett munkával, ám arra nem kell számítani, hogy fel fogják tudni venni a versenyt a világbajnok csapattal.

„Mindent megcsináltunk ma, amit akartunk, szóval ennek örülök, és összességében minden rendben ment” – mondta a holland versenyző, aki múlt héten a 2. helyen zárta a silverstone-i versenyt.

„A hátrányunk a Mercedeshez képest nagy volt múlt hétvégén, szóval természetesen teljesen normális, hogy nem tudunk egy varázsütésre változtatni ezen pár nap leforgása alatt, de megtesszük, ami tőlünk telik.”

„Kipróbáltunk néhány dolgot az autóval, szerintem ezek közül egy pár egészen jól működött, de természetesen este alaposan átrágjuk magunkat a dolgokon, és majd szombaton meglátjuk.”

„Azt hiszem, elég szoros időmérő lehet a mögöttünk lévő csoportosulással, de a verseny ismét eléggé magányosan telhet.”

A Pirelli erre a hétvégére eggyel lágyabb keverékekkel érkezett, mint a legutóbbi Brit Nagydíjon, Verstappen szerint azonban ettől nem változnak meg az erőviszonyok.

„A lágyabb gumik sokkal jobban koptak ma, és szerintem szinte lehetetlen lesz egy kerékcserével teljesíteni a távot.”

„Szerintem sok kétkiállásos stratégiát látunk majd a futamon, de nem gondolom azt, hogy a gumikeverékek megváltoztatásával megváltoznak majd az erőviszonyok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!