Verstappen: Piquet nem rasszista, de a Hamiltonnal kapcsolatos megjegyzése „nem korrekt” - F1VILÁG.HU

Verstappen: Piquet nem rasszista, de a Hamiltonnal kapcsolatos megjegyzése „nem korrekt”

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Max Verstappen szerint Nelson Piquet Lewis Hamiltonnal kapcsolatban tett megjegyzése „nem korrekt”, ugyanakkor állítja, a háromszoros Forma-1-es világbajnok nem rasszista.
BARCELONA, SPAIN - MAY 19: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 19, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Piquet egy tavaly év közben adott nyilatkozata kavart nagy port a napokban, abban ugyanis Hamiltont a „neguinho” szóval jellemezte, ami a portugál nyelvben igencsak rasszista kifejezésnek minősül, hiába állította később azt, hogy a „srác” és a „személy” szavak szinonímájaként használják a brazil portugál nyelvben.

A brazil mindenesetre elnézést kért Hamiltontól, ám úgy tűnik, ez nem hatotta meg az F1 vezetőségét: úgy hírlik, a korábbi világbajnokot örökre kitilthatják a paddockból az általa használt kifejezések miatt.

A Brit Nagydíj csütörtöki médianapján Max Verstappent is megkérdezték Piquet nyilatkozatával kapcsolatban – ennek legfőbb oka természetesen az, hogy a holland pilóta a brazil ex-versenyző lányával, Kellyvel alkot egy párt.

„Azt gondolom, a szóhasználat – még ha természetesen eltérő kultúrákról és dolgokról volt szó akkor, amikor ők fiatalabbak voltak – nem volt korrekt. De legyen ez egy lecke a jövőre nézve, hogy ne használja ezt a szót, mert nagyon támadó, és főleg manapság nagy figyelmet kap” – mondta a Red Bull versenyző, aki azt határozottan cáfolja, hogy Piquet rasszista lenne.

„Eltöltöttem már egy kis időt Nelsonnal, szerintem többet, mint egy átlagember, és határozottan nem rasszista. Valójában egy nagyon kedves, nyugodt ember, és az általa kiadott közlemény alapján is kétféleképpen lehet értelmezni ezt a szót. De szerintem jobb nem használni.”

Verstappen azt mondja, nem beszélt Piquet-vel az ügyről, mert „nem az ő dolga” megvitatni ezt vele.

„Nem fogom felhívni és azt mondani, hogy ’hé, ember, ez nem korrekt’. Szerintem tudja ezt ő is. Már a közleményben is leírta, szerintem rájött, hogy rossz szót használt, szóval ki vagyok én, hogy felhívjam? Nem hinném, hogy sok mindenen változtatna.”

„Ahogy mondta, kétféleképpen lehet értelmezni, és természetesen az emberek a rosszabb értelmezését kapták fel. Most az emberek rasszistának nevezik őt, de nem gondolom, hogy az. Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy nem lehet használni ezeket a szavakat.”

Verstappen azzal viszont nem ért egyet, hogy a háromszoros világbajnokot kitiltották a paddockból.

Hirdetés

„Ha valakit kitiltasz, azzal nem igazán segítesz a helyzeten, mert nem beszélsz róla. Kommunikálni kell. A kommunikáció nagyon fontos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!