Verstappen pole-ját egy madár és a gumik sem tudták megakadályozni - F1VILÁG.HU

Verstappen pole-ját egy madár és a gumik sem tudták megakadályozni

HIRDETÉS
Először szerzett rajtelsőséget az Albert Parkban Max Verstappen, amit vasárnap futamgyőzelemre is váltana, noha azt a holland is elismeri, hogy a Red Bull a gumikezelésben ezúttal nem tűnik olyan magabiztosnak, mint az előző versenyhétvégéken.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 01: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing is presented with the Pirelli Pole Position trophy by Celeste Barber in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on April 01, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Q3 első felében legyőzhetőnek tűnt a Red Bull, hiszen Verstappen elsőre csak a hatodik legjobb időt autózta, a hajrában azonban ezúttal is képes volt előhúzni egy olyan köridőt, amire senkinek nem volt válasza.

„Az utolsó menetem már elég jól sikerült, de egyébként egész hétvégén nehezünkre esik a gumikat a megfelelő működési tartományba hozni, hogy azonnal oda tudjuk tenni magunkat. Szerencsre a Q3-ban minden jól sikerült, és nagyon örülök, hogy pole-pozícióba kerültem.

A rádiókommunikációt figyelve is úgy tűnt, a holland időmérője nem megy simán, hiszen a lefelé váltásokra és az akkumulátorra is panaszkodott, azt mondja viszont, hogy nem aggodalmat okozó technikai gondokról beszélgetett mérnökéve.

„Inkább csak arról van szó, hogy mindent finomhangolni próbálunk. Ellenben majdnem elütöttem egy madarat, ami egy utcai pályán olykor megjelenhet, de szerencsére nem történt baleset. Úgy gondolom, hogy jó autónk van holnapra, de a gumikat elég nehéz életben tartani, szóval érdekes versenyre számítok.”

Verstappen eddigi legjobb eredménye Melbourne-ből csak egy harmadik hely, amit 2019-ben szerzett a két Mercedes mögött, idén viszont aligha lenne elégedett egy ilyen eredménnyel.

„Egyszer már voltam itt dobogós, de most szeretnék egy másik fokára állni!” – utalt győzelmi terveire a bajnokság éllovasa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!