Friss hírek

Verstappen próbálta lesöpörni a Hamilton-témát Szocsiban

A Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen próbálta lesöpörni azt a témát az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy Lewis Hamiltonnak csatlakoznia kellene az energiaital-gyárosokhoz.

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan nyilatkozott úgy a napokban, szerinte Hamiltonnak csatlakoznia kellene a Red Bull F1-es alakulatához, ahelyett, hogy megújítja szerződését a Mercedesnél.

A brit így megmérkőzhetne a Forma-1 egyik legnagyobb ígéretének tartott Verstappennel.

A dologról természetesen a hollandot is megkérdezték csütörtökön, ő azonban nem volt túl lelkes ezzel kapcsolatban.

„Az egyetlen dolog, ami érdekel, hogy megnyerjem a bajnokságot” – próbálta lesöpörni a témát Verstappen, majd az újbóli kérdésre hozzátette: „Nos, miért kellene ezt tennie? Ő is meg akarja nyerni a bajnokságot, és én is meg akarom nyerni.”

„Természetesen próbált a legjobb csapathoz kerülni, és jelenleg a megfelelő csapatnál van, hogy megnyerje a bajnokságot. De igen, majd meglátjuk, mi lesz.”

Miközben Hamilton 91. F1-es futamgyőzelmére pályázik hétvégén, mellyel beállíthatja Michael Schumacher rekordját, Verstappen az elmúlt versenyek alapján már annak is örülhet, ha eljut a kockás zászlóig: Monzában és Mugellóban ugyanis motorproblémák miatt volt kénytelen kiállni.

A Red Bull motorpartnere, a Honda kőkeményen dolgozott az elmúlt időszakban azon, hogy megoldást találjon, és tett is intézkedéseket annak érdekében, hogy a felmerült problémák ne ismétlődjenek meg.

„Egyszerűen csak nagyon motivált vagyok, de ami sokkal fontosabb volt, hogy megértsük a problémákat, és így meg is tudjuk oldani őket” – magyarázta a holland.

„Három kiesésünk volt eddig kilenc versenyen, ami nem valami szép… Próbálunk dolgozni ezen, és igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy nem fog megtörténni újra.”

Arra a kérdésre, hogy a csapat megértette-e a problémákat, Verstappen így felelt: „Igen, úgy értem, elég sok mindent elmagyaráztak nekem, szóval remélhetőleg nem fordul elő ismét. De jelenleg csak spekulálni tudunk ezen. Lassan a pályán is meg kell mutatnunk.”

Ami a hétvégi esélyeket illeti, Verstappen kifejtette, természetesen a dobogó lesz a cél, habár tudja, nagyon szoros küzdelem várható majd Szocsiban.

„A versenyképességünket tekintve soha nem volt túl fényes hétvégénk itt. Szóval nem várok csodákat. Természetesen sok hosszú egyenes van, sok 90 százalékos kanyar, amik nagyon rövid kanyarok, szóval nem lehet sokat nyerni bennük.”

„Szóval a mögöttünk lévők valószínűleg sokkal közelebb lesznek majd, mint Mugellóban. Majd meglátjuk, mennyire leszünk versenyképesek, de természetesen a cél az, hogy dobogóra álljunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!