Friss hírek

Verstappen: Izgalmasabbá akartam tenni az időmérőt

Nem volt könnyű időmérője Max Verstappennek, a Red Bull versenyzőjének, miután az F1-es Emilia Romagna Nagydíj időmérőjén technikai gondjai akadtak.

Verstappen a kvalifikáció második szakaszának egy részét töltötte a bokszban, miután jelezte a Red Bullnak csapatrádión, hogy nincs erő az autóban – végül kiderült, a gyújtógyertyával volt probléma. 

A szerelők remek munkát végeztek, és sikerült időben megjavítaniuk az autót, így Verstappen a közepes keverékű abroncsokkal még a pályára tudott hajtani, és teljesíteni tudta gyorskörét – amellyel tovább is jutott a Q3-ba. 

„Nem tudom pontosan, mi történt” – mondta Verstappen az időmérőt követően. „A motorborítást le kellett venni, és a szerelők nagyon jó munkát végeztek, hogy megjavítsák az autóm.” 

„Volt motorerő, aztán nem, aztán újra nekilódult, majd ismét nem ment” – mondta a holland. „Azt mondták, hogy menjek tovább, de mondtam, hogy srácok, elég sok időt veszítek az egyenesben.”

„Aztán megszakítottam a köröm, mert nem volt értelme folytatni. Megnézzük majd részletesebben, hogy mi romlott el. Nem túl jó, de szerencsére itt vagyunk.”

„De ez egy kicsit elrontotta az időmérőm, mert a közepesen kellett kimennem, és odarakni a kört” – folytatta.

„Sikerült továbbjutnunk így, de nagy volt a különbség. Aztán a Q3-ban túl hidegek voltak a gumik, mert a forgalom közepén voltam. Nem igazán kerültem jó ritmusba sosem, egy kicsit zavaros volt.”

Verstappen elmondta, remélte, hogy szorosabb csata lesz köztük a Mercedesekkel, azonban arra nem számított, hogy legyőzhetik őket – ahogyan holnap is nehéz versenyre számít, ugyanis nehéz lesz előzni az imolai aszfaltcsíkon. 

„Nem számítottam arra, hogy legyőzöm a Mercedeseket az időmérőn, de egy kicsit közelebb akartam lenni és egy kicsit izgalmasabbá tenni. Nagyon nehéz volt, és nem igazán találtam a ritmust, amiért kár, de ez még mindig egy harmadik hely.”

„A hosszú etap rendben volt, szóval remélhetőleg holnap is kicsit hasonló lesz. Reméljük, hogy ami a csúcssebességet illeti, jó pozícióban leszünk holnap. Nem gondolom, hogy könnyű lesz előzni, de meglátjuk, mit tehetünk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!